Μια περιουσία για να κλείσουμε ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΑγανάκτηση έχει προκαλέσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το γεγονός ότι θα πρέπει να πληρώνουν υψηλά ποσά σε εταιρείες τηλεφωνίας, προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού με τους γιατρούς του φορέα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λάβει γραπτά μηνύματα με αριθμούς στους οποίους θα μπορούμε να κλείνουμε τα ραντεβού.
Πόσο θα κοστίζει το κάθε τηλεφώνημα σε αυτά τα νούμερα;
H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή γνωστοποίησε, πίνακα με τις χρεώσεις των τηλεφωνικών γραμμών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές για τη μείωση που έγινε στις χρεώσεις, ιδιαίτερα για τις κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο. Τα νέα στοιχεία καταγράφονται ως εξής:
Αριθμός 14554 της BPO HELLAS- VODAFONE 0,98€/ κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone) 1,65€/ κλήση (από άλλα κινητά).
Αριθμός 14784 του OTE AE- E-VALUE AE 0,98€/ κλήση (από σταθερό και κινητό Cosmote) 1,18€/ λεπτό (από άλλα κινητά)
Αριθμός 14884 της CALL CENTER HELLAS 0,95€/κλήση (από σταθερό) 1,18€/ λεπτό (από κινητό).
Αριθμός 14900 της NEWSPHONE HELLAS 0,99€/ κλήση (από σταθερό) 1,18€/ λεπτό (από κινητό).
Οι καταγραφόμενες τιμές, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ, προέρχονται από επίσημες επικοινωνίες των παρόχων εταιριών της 12-09-2012.
Ενημέρωση των νέων και των προηγούμενων τιμών των χρεώσεων των σχετικών τηλεφωνικών γραμμών παρέχεται στους καταναλωτές- ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr.
Οι προηγούμενες χρεώσεις είχαν ως εξής:
Αριθμός 14554 της BPO HELLAS- VODAFONE 0,98€/ κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone)
1,86€/ κλήση (από άλλα κινητά).
Αριθμός 14784 OTE AE- E-VALUE AE 1,07€/ κλήση (από σταθερό) 1,18€/ λεπτό (από κινητό).
Αριθμός 14884 CALL CENTER HELLAS 0,99€/κλήση (από σταθερό) 1,18€/ λεπτό (από κινητό).
Αριθμός 14900 NEWSPHONE HELLAS 1,08€/ κλήση (από σταθερό) 1,18€/ λεπτό (από κινητό).
Εντωμεταξύ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλου, προανήγγειλε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηλεφωνικές εταιρίες μέσω των οποίων κλείνονται τα τηλεφωνικά ραντεβού, ενώ σχετικά με το υπέρογκο κόστος των κλήσεων στα 5ψηφια του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Σαλμάς είπε ότι η διαπραγμάτευση του οργανισμού με τις τηλεφωνικές εταιρίες είναι σε εξέλιξη και σημείωσε: «όποιες εταιρίες μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού με λιγότερο κόστος να το κάνουν».
Ο κ. Μαρκόπουλος από την πλευρά του έκανε λόγο για “κερδοσκόπους και κύκλωμα τηλεφωνικών εταιριών” και αναρωτήθηκε «πόσοι νταβατζήδες μπορεί να χωράνε στο Υπουργείο Υγείας;». Κάλεσε μάλιστα την ηγεσία του Υπουργείου να ξανακάνει τον σχετικό διαγωνισμό.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Τι διαγωνισμό και μπούρδες; Τηλέφωνο 800….. του ΟΤΕ, με κλίσεις δωρεάν, με νόμο από όλους τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, γιατί η υγεία είναι κοινονικό αγαθό. Επίσης η διευκόλυνση αυτή να είναι προϋπόθεση για να κρατήσουν την άδεια της επιχείρησης τους. Όπως το 166.

Σχολιάστε