Με το ευρώ καλύτερα;jo diΣε μια εποχή που ακόμη και η μελέτη σχεδίου Β για την ελληνική οικονομία, επιχειρείται να ποινικοποιηθεί,  ο Jo Di Graphics δημιούργησε τον παραπάνω συγκριτικό πίνακα με τις τιμές και τους μισθούς της Ελλάδας του 1999 και της Ελλάδας του 2015. Ο πίνακας  ήδη έχει γίνει viral στα social media.

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας…
Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ερωτηματίας says:

  Δηλαδή αν αλλάξουμε νόμισμα θα είμαστε καλυτερα; Δηλαδή να χαρώ; Βρήκαμε τί έφταιγε; Δηλαδή πχ ο ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη ρουχισμού στην Αθήνα με δραχμή θα ρεφάρει και δεν θα κλείσει;
  Ευτυχώς που έχουμε την αριστερή πλατφόρμα και τη Χρυσή Αυγή (καθόλου λαϊκιστές) να μας διαφωτίζουν στα οικονομικά!

 2. Ερωτηματίας says:

  Εντοπίστηκε το πρόβλημα με υπογραφή Ζωής, Ραχήλ, Λαφαζάνη, Στρατούλη, Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη!

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Η μελέτη είναι καθαρή απάτη. Ας κάνει κάποιος την σύγκριση Δεκέμβριος του 1999 με Φεβρουάριος του 2000. Και να δείξει και διακύμανση στις τιμές των προϊόντων εκείνη την περίοδο από σημείο σε σημείο πώλησης.

  Θα δει χιλιάδες επιτήδειους να εκμεταλεύονται την ξαφνική μετάβαση στο νόμισμα και να ανεβάζουν τιμές έως και 200% σε σχέση με τον διπλανό τους.
  Ενδεικτικά το νερό 500ml εκεί που έκανε 100δρχ=0,29€ παντού, σε δύο μήνες το εύρισκες από 0,30€ έως 0,50€ σε δύο περίπτερα σε απόσταση 100μ. και όλως τυχαίως και οι δύο περιπτεράδες πουλάγανε!

 4. Β.Τ. says:

  Να ρωτήσω κι εγώ….δηλαδή αν γυρίσουμε στη δραχμή νομίζετε ότι η ισοτιμία θα είναι 341 προς ένα ευρώ?
  Επίσης κάτι τέτοια πίνακακια είναι ωραία για την ιστορία του πράγματος κι όχι να τα παίρνουμε στα σοβαρά σαν αποτέλεσμα στατιστικών αναλύσεων.
  Τέλος εγώ το 1999 ήμουν 24 και τώρα είμαι 40…γυρνάει πίσω ο χρονος;….

 5. sporty says:

  Το ’99 ήταν οι συνταξιούχοι περισσότεροι ή λιγότεροι απο τους εργαζόμενους;

  Το ’99 δανειζόμασταν (το λεγόμενο και απεχθες χρεος) και παίρναμε επιδοτήσεις. Θα γυρίσει ολος ο κόσμος 15 χρόνια πίσω τα ρολογια του ώστε να συνεχίζουν να μας δανείζουν και να μας επιδοτεί η Ευρώπη; Τελικά οι δραχμολάγνοι θέωρουν απεχθες το χρέος ή όχι; Αν το θεωρουν απεχθες, μην μας τα ζαλίζουνγια το πόσο καλή ήταν η εποχή που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ που το δημιουργησε.

  Αν γυρίσουμε στη δραχμή, αυτοί που έχουν τα λεφτα τους στο εξωτερικό θα γινουν πλουσιότεροι ή φτωχότεροι;

  Αν γυρίσουμε στη δραχμή θα γυρίσουν στο ’99 και ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ γύρω μας που αποτελουν ανταγωνιστες της Ελλλάδας; Κίνα, Βουλγαρία, Τουρκία, Πολωνία; Η μόνο η Ελλάδα θα γυρισει τα ρολογια της 15 χρόνια πριν την ώρα που όλος ο κόσμος εχει προχωρήσει;

  Αν γυρίσουμε στη δραχμη τα χρέη της Ελλαδας θα τα πληρωσουμε σε δραχμες ή σε €;

  Κάποιοι προπαγανδίζουν υπερ της δραχμής πάντως, προσδοκώντας προφανώς να πολλαπλασιαστει η αξία των καταθέσεων που έχουν στο εξωτερικό.
  Θέλουν να γίνουν οι νέοι μαυραγορίτες αγοράζοντας περιουσίες συμπολιτών τους σε κλάσμα της σημερινής τους αξίας.

  Αλλοι ειναι προφανώς ανίδεοι και γινονται τα εύκολα θύματα στα πρόστυχα σχέδια των κορακιών.
  Αν ειναι δυνατόν, αυτοι που μούτζωναν το ΠΑΣΟΚ και γιαούρτωναν τον Πάγκαλο, να προσπαθουν να μας πείσουν πόσο καλά ήταν την εποχή της παντοδυναμίας της ΠΑΣΟΚάρας.

 6. Πρέπει να παρεμείνουμε στο ευρώ που μας έχωσε ο Σημίτης με μαγειρεμένα στοιχεία και χωρίς να μας ρωτήσει. Γιατί να έχουμε εθνική νομισματική; Άσε να κανονίζει η Γερμανία τη νομισματική μας πολιτική.

  Αυτή ξέρει καλύτερα πώς να πλουτίζει εις βάρος των PIGS και πώς να φεσώνει τα κράτη που κατέκλεψε και κατέστρεψε κατά τον ΒΠΠ.

  Επίσης, πρέπει να παραμείνουμε και στην ΕΕ που κατεδάφισε κάθε εργατικό κεκτημένο, και που κατέστρεψε την ντόπια παραγωγή.

  υ.γ.
  Τώρα και “φρέσκο” γάλα 1320 ημερών για να βοηθήσουν τους γερμανούς, γάλλους και ολλανδούς (και κινέζους;) παραγωγούς να εξάγουν τις γαλατοπαγοκολώνες τους. Να ξεκάνουν και τους ντόπιους παραγωγούς που απέμειναν.

 7. Ερωτηματίας says:

  Ωραία, Κατερίνα Σ.Μ.!
  Να συμφωνήσω, έχεις σε όλα δίκιο! Επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα και εθνική νομισματική πολιτική. Και; Παρακάτω για πες μας… ποιό είναι το σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση; Τί κάνουμε;

 8. Ερωτηματία,

  τι δεν κατάλαβες: εγώ είπα ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ. Ότι πρέπει να μην έχουμε εθνική νομισματική πολιτική, και ότι είναι η μπαταχτζού Γερμανία που πρέπει να κανονίζει την νομισματική πολιτική της Ελλάδας. Και ας ξέρω ότι σε πέντε χρόνια δεν θα έχω σπίτι, και ας ξέρω ότι η σύνταξη που θα πάρω δεν θα μου φτάνει ούτε για 5 μέρες, και ας ξέρω ότι έθαψαν το μέλλον των παιδιών μου, και ας ξέρω ότι θα ψοφήσω στο διάδρομο κανενός νοσοκομείου επειδή δεν θα έχω ευρά για ιδιωτικό κέντρο. Δεν είμαι εισοδηματίας, δεν είμαι φοροφυγάς, δεν είμαι λαμόγιο, δεν είμαι τοκιστής, δεν είμαι σιτιζόμενη από τις χιλιάδες παρασιτικές καρέκλες που δημιούργησαν οι εβρωπέη αξιωματούχοι για τον κώλο τους και για τα παπαγαλάκια τους, ώστε να μην θέλω το Άγιο Ευρώ – εγώ το προσκυνώ και θέλω να παραμείνουμε πάση θυσία. Εσύ θέλεις;

  Εμένα μ’ αρέσει αυτή η Εβρόπη, εσένα σ’ αρέσει;

 9. Να σας πω ακόμα, Ερωτηματία, ότι είναι γκεμπελίστικη η τακτική του παραλληλισμού Λαφαζάνη, Στρατούλη και Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους χρυσαυγίτες. Από την ίδια με τους χρυσαυγίτες σχολή έχουν αποφοιτήσει άλλοι βουλευτές που, όπως γνωρίζετε, δεν είναι της Κ.Ο του ΣυΡιΖα.

 10. Ερωτηματίας says:

  Μάλιστα, Συμφωνώ! Θα αλλάξουμε νόμισμα και νομισματική πολιτική γιατί οι άλλοι είναι προδότες, θέλουν να μας πιουν το αίμα, έχουμε το καλύτερο οικόπεδο κτλ. Και; Ποιά νομισματική πολιτική θα ακολουθήσουμε και θα ανακάμψουμε και θα μπορούμε πάλι να απολαμβάνουμε δυτικό τρόπο ζωής και προϊόντα που μας αρέσουν;
  Χαχαχα σόρρυ δε μπορώ, γελάω!!!
  Δε φταίει το νόμισμα. Ίσα-ίσα… το αντίθετο.

  Ρε Κατερίνα, Τί λες; Για ποιά γκεμπελιστικη τακτική μιλάς; Δεν εχεις καταλάβει ότι η επιχειρηματολογία τους έχει ταυτιστεί κι ότι ο κόσμος που τους πιστεύει εχει συσπειρωθεί;

 11. sporty says:

  Ολο ειρωνίες και εξυπνακισμοί.

  Γιατι δεν έχεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ να πεις την ολοκληρωμένη άποψή σου.

  Παμε στη δραχμή; Και με ποιον τρόπο θα αποτρέψεις την εξαγορά περιουσιών απο τα ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ που εχουν τα λεφτα τους σε σκληρό νόμισμα;

  Γιατι ειρωνεύεσαι και δεν απαντάς γιατι οι κομματάρχες σου εχουν τα λεφτα τους σε ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ και οχι σε ρουβλια ή σε μπολιβαρ Βενεζουέλας;

  Θες να μας πείσεις με το υφακι σου οτι ειναι καλό εγω να πληρώνομαι σε υποτιμημένες δραχμές την ώρα που η μαμα Βαλαβάνη μαζεψε τα ευρω της στο στρώμα της; Η ίδια η Βαλαβάνη εχει και σχεδόν 400.000 σε λίρες Αγγλίας φυσικά (και οχι σε μπολιβαρ Βενεζουέλας). Γιατι ο Λαφαζάνης εχει Ελβετικά φράγκα και λίρες Αγγλίας και όχι ας πουμε ρούβλια;

  Θα απαντήσεις με ειρωνία, γιατι δεν έχεις τίποτα καλύτερο να πεις.

  Ή ανήκεις κι εσυ στη μερίδα των συμπολιτών που έβγαλε τα λεφτα της στο εξωτερικό και ελπίζει στην ηλιθιότητα ορισμένων για να πολλαπλασιάσει την περιουσία της.

 12. Ερωτηματίας says:

  Λογικά μετά κι απ’ αυτό το μνημόνιο ο λαός θα επιλέξει αντιευρωπαϊκές δυνάμεις (αριστερή πλατφόρμα και ΧΑ). Τί καλοί που είναι αυτοί οι δανειστές; Μας δείχνουν (σχεδόν) τί πρέπει να ψηφίσουμε! Εεε;; Κατερίνα;;;

 13. sporty,

  δεν καταθέτω επιχειρήματα γιατί δεν έχω τα φόντα να σε συναγωνιστώ στο παιχνίδι της …επιχειρηματολογίας. Υποκλίνομαι και σε θαυμάζω:

  – τα συντρόφια μου που έχουν τα λεφτά τους σε σκληρό νόμισμα
  – οι κομματάρχες μου δεν τα έχουν σε ρούβλια
  – ανήκω στη μερίδα των συμπολιτών που έβγαλε τα λεφτά της στο εξωτερικό
  – ελπίζω στην ηλιθιότητα ορισμένων για να πολλαπλασιάσω την περιουσία μου

  Εύγε παιδί μου! Εσύ δεν κάνεις απλό διάλογο, μάθημα διαλεκτικής συζήτησης παραδίδεις. Το εμπέδωσα, αλλά μην περιμένεις να σου απαντήσω με εμπαθείς εικασίες περί προσωπικών σου θεμάτων – είναι ζήτημα αυτοσεβασμού.

  υ.γ.
  Καλά, δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα; Η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε και οι κομματάρχες μου με καθοδήγησαν σωστά: Όλα τα λεφτά μου τα έχω σε κινέζικα γουάν.

 14. Ερωτηματία,

  καλώς το βρίσκεις λογικό – μένει να το δούμε αυτό -, αλλά δεν ψαρώνω με κατευθυνόμενες και γκεμπελίστικες μεθόδους παραλληλισμού ΧΑ – Αριστερής Πλατφόρμας, όσο πλαγίως, ή παρενθετικώς, κι αν εκτοξεύονται.

 15. Ερωτηματίας says:

  Κάτι που είναι τόσο απλό να προβλέψουμε εσύ κι εγώ, δηλαδή δυο απλοί άνθρωποι, πιστεύεις ότι δεν το βλέπουν τα αιμοβόρα ευρωπαϊκά διευθυντήρια (αυτά τα σκοτεινά που είναι πάντα μπροστά… και πίσω απ’ όλα);
  Μήπως έχουν σκοπό τελικά να μας βάλουν να ψηφίσουμε τέτοια κόμματα για να μας αποδυναμώσουν τελείως κι εμείς νομίζουμε άλλα;

  Δεν είχα ποτέ σκοπό να σε ψαρώσω.

Σχολιάστε