Με το γνήσιο χειρόγραφο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης θα τιμηθούν οι φετινοί εορτασμοί της επετείουΟ Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Κωνσταντίνος Δ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Τροιζήνας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του Εορτασμού της Γ’ Εθνοσυνέλεσυσης που έγινε στην Τροιζήνα το 1827 (19 Μαρτίου- 5 Μαΐου) το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 19:15
Στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος της Τροιζήνας θα τελεστεί η καθιερωμένη βραδιά ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στη σημασία της Γ’ Εθνοσυνέλευσης. Στη διάρκεια της:
*Χαιρετισμός Δημάρχου
*Χαιρετισμός – ομιλία από τον Πρόεδρο του Μουσείου Τύπου Πάτρας κ. Βασιλάκο Μιχάλη.
*Ομιλία από τον Νομικό – Ιστορικό ερευνητή κ. Γιαννικόπουλο Δημήτριο.
*Επίσκεψη έκθεσης ιστορικού υλικού Γ’ Εθνοσυνέλευσης της Πολιτιστικής Κίνησης Τροιζήνας στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Τροιζήνας. Φέτος στην έκθεση θα εκτίθεται το γνήσιο χειρόγραφο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης που φυλάσσεται στο Μουσείο Τύπου Πάτρας.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί στην κεντρική πλατεία της Τροιζηνίας με παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους “Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας”, “Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Γεωργίου”, “Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά “Οι Φίλοι της Παράδοσης” καιμε συναυλία μουσικού συγκροτήματος.
Κυριακή 20 Μαΐου
9:30 Συγκέντρωση επισήμων στην πλατεία της Τροιζήνας.
9:45 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Χρυσοστόμου Τροιζηνίας.
10:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων Τροιζηνίας
*Χαιρετισμός Δημάρχου
*Χαιρετισμός Επισήμων
*Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας
*Κατάθεση στεφάνων
*Τήρηση ενός λεπτού σιγής
*Εθνικός Ύμνος
*Παρέλαση μαθητών και Πολιτιστικών Συλλόγων Τροιζηνίας, Αγ. Γεωργίου & Γαλατά με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού.
*Επίσκεψη στην Έκθεση Ιστορικού Υλικού Γ’ Εθνοσυνέλευσης στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Τροιζηνίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη συμμετοζή της η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού.
Στον φετινό εορτασμό θα έχουμε την τιμή να μεταφερθεί στην Τροιζήνα το γνήσιο χειρόγραφο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης που φυλλάσεται στο Μουσείο Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ Πάτρας.
Σχολιάστε