Με μουσικό ταξίδι από τη Μπάντα του Λ.Σ. γιορτάστηκαν στον Πόρο τα 100 χρόνια της ίδρυσης του Λιμενικού ΣώματοςΜια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι πολίτες και οι επισκέπτες του Πόρου, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στην πλατεία Ηρώων, όπου παρακολούθησαν τη συναυλία της Μπάντας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Σώματος και ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και του Δ.Λ.Τ. Πόρου.

Τη συναυλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ παρών ήταν και ο Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Κλιάρης Θεώδωρος. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης και ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας Πλοίαρχος Λ.Σ. Λαγκαδιανός Νικόλαος.

Ο κ. Δημητριάδης εξήρε το έργο του Λιμενικού Σώματος και ευχαρίστησε τον Λιμενάρχη Πόρου Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Μανωλουδάκη για τη συνεργασία στη διοργάνωση της συναυλίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαγκαδιανός έκανε μια μικρή αναδρομή της ιστορίας του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. υπενθυμίζοντας το έργο του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση χιλιάδων προσφύγων στη θάλασσα του Αιγαίου, τα τελευταία χρόνια.

Η Μπάντα του Λ.Σ. εκτέλεσε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, με φόντο το υπερσύγχρονο Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Π.Α.Θ. 090 ”ΓΑΥΔΟΣ”, που είχε δέσει μπροστά από το Λιμεναρχείο Πόρου.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Καλοκαιρινό βράδυ στον Πόρο με μουσική από την Μπάντα του Λ.Σ.-Ελ.Ακτ.

    Ζήλεψα.

Σχολιάστε