Με λιγότερους δασκάλους και προβλήματα στις μεταφορές ξεκινούν οι μαθητές της ΤροιζηνίαςΜετά την απόρριψη των περισσοτέρων αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, οι περικοπές στην παιδεία συνεχίζονται με τις μεταφορές των μαθητών στα χωριά της Τροιζηνίας, αλλά και με ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως μας ενημερώνει με σχετική δήλωση ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία» κ. Σάββα Ν. Αθανασίου, οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 17%. Η δήλωση του κ. Αθανασίου έχει ως εξής :

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί την Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Νήσων και διαμαρτυρηθήκαμε για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι μαθητές, αλλά και για την οικονομική επιβάρυνση των γονέων τους, οι οποίοι κάθε ημέρα πρέπει να πληρώνουν 7 ευρώ ( από τον Καρατζά) και 5 ευρώ (από την Δρυόπη) για την μετάβαση των μαθητών από το σπίτι τους στο σχολείο του Δήμου Τροιζηνίας. Ζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών για την εξασφάλιση δωρεάν μετάβασης των μαθητών της Τροιζηνίας από τον τόπο κατοικίας τους στα σχολεία. Τα στελέχη της Διεύθυνσης μας δήλωσαν ότι περιορίστηκαν εφέτος οι δαπάνες κατά 17% για την μετάβαση των μαθητών, δεν θα γίνουν δεκτά νέα αιτήματα, ενδέχεται να κοπούν δρομολόγια, ενώ μας πληροφόρησαν ότι την περικοπή την δέχθηκαν οι ταξιτζήδες και περιμένουν απάντηση από το ΚΤΕΛ Αργολίδας και από τους ιδιοκτήτες των πούλμαν. Με την ευκαιρία ζητήσαμε στοιχεία για τον αριθμό των καθηγητών και των δασκάλων των σχολείων της Τροιζηνίας και μας αποκάλυψαν ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής μας. Τέλος, ζητήσαμε άμεση κάλυψη των αναγκών και δεσμευτήκαμε να επισκεφθούμε και πάλι την Διεύθυνση Παιδείας ώστε να πιέσουμε για την επιτυχή έκβαση των αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής μας».
Ωστόσο, σήμερα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, διευθετήθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς 3,5 εκατ. έβαλε το υπουργείο Εσωτερικών και 3 η Περιφέρεια και θα πληρωθούν έναντι εντός των ημερών οι ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Όταν πάτε να ζητήσετε δασκάλους, κοιτάξτε να διαλέξετε τέτοιους που να έχουν κάπου να μείνουν. Δεν πρόκειται να έρθει κανείς αν χρειαστεί να νοικιάσει σπίτι όταν βγάζει 600€ το μήνα.

Σχολιάστε