Μετά το Γαλατά…ληστεία τράπεζας και στις ΣπέτσεςΛίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι, τέσσερις δράστες, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, καλά πληροφορημένοι, εισβάλλουν στο υποκατάστημα της Αlpha Βank στη Ντάπια των Σπετσών και με την απειλή όπλων- πιθανώς καλάσνικοφ- και ακινητοποιούν τους υπαλλήλους. Για πέντε λεπτά κρατούν ως ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους. Όσο χρονικό διάστημα, δηλαδή, χρειάστηκαν για να αρπάξουν 500.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος και στη συνέχεια να φτάσουν στο σημείο όπου είχαν σταθμευμένες τις μοτοσικλέτες τους, ώστε να διαφύγουν.
Σας θυμίζει κάτι???
Ένα περίπου χρόνο μετά το διπλό χτύπημα στο Υποκατάστημα της Alpha Bank στο Γαλατά, στις 8 Απριλίου 2011 και στις 11 Αυγούστου 2011, με παρόμοιο κινηματογραφικό τρόπο, ληστεύεται το αντίστοιχο Υποκατάστημα των Σπετσών. Τραγική ειρωνεία πως οι δράστες χρησιμοποίησαν κι εδώ τον ίδιο τρόπο διαφυγής, αφού, η αστυνομικές Αρχές εικάζουν πως διέφυγαν με πλωτό μέσο από το νησί.
Μάλιστα, γύρω στις 15.30, ένα ιδιωτικό σκάφος που καιγόταν στην Ερμιονίδα, βυθίστηκε. Το Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, επιβεβαίωσε ότι έχουν ειδοποιηθεί δύτες, ώστε να ελέγξουν το σκάφος και αν έχει σχέση με τη ληστεία στις Σπέτσες. Διενεργείται προανάκριση και κόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιον ανήκει το σκάφος.
Η ομοιότητα στη μέθοδο των τριών ληστειών δεν περνάει απαρατήρητη, εφόσον ταιριάζουν και ο τρόπος ληστείας και ο τρόπος διαφυγής. Οι ληστείες στο Υποκατάστημα της Alpha Bank του Γαλατά δεν έχουν εξιχνιαστεί ακόμη… Για την σημερινή στις Σπέτσες, διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Πηγή: www.zougla.gr
Σχολιάστε