Μετά τον Δήμο Πόρου, τώρα και στον Δήμο ΎδραςΣε διαθεσιμότητα τέθηκε υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου μετά την αποκάλυψη ότι έχει γίνει υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από τα ταμεία του Δήμου. Συνομιλώντας με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη μας ενημέρωσε ότι η ύποπτη περίοδος αφορά από το 2008 έως και το 2011 οπότε και αρχίζει η προσπάθεια μηχανογράφησης της ταμειακής υπηρεσίας και της υπηρεσίας ύδρευσης.
Από όσα μας είπε ο Δήμαρχος, αυτό που καταλάβαμε είναι ότι κάποιοι καταναλωτές νερού, πλήρωναν αλλά τα ποσά δεν έμπαιναν στο ταμείο του Δήμου! Ο κ. Κοτρώνης έχει ήδη καταθέσει μήνυση, ενώ έχει καλέσει ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η έρευνα των ενταλμάτων και των γραμματίων είσπραξης συνεχίζεται ώστε να μπορέσει να γίνει ξεκάθαρο ποιο είναι το ποσόν που έχει υπεξαιρεθεί.

«Να μετατεθεί, ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα, ο προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου. Ερωτηματικά προκύπτουν για την οικονομική σύμβουλο του δημάρχου, που επί δύο χρόνια δεν είχε ανακαλύψει την υπεξαίρεση.
Να επιστραφούν άμεσα ως το τελευταίο Ευρώ τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από το 2008 έως το 2012 για την συγκεκριμένη περίπτωση και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις χωρίς επιλεκτικές ανθρωποφαγίες .Οι δημότες Ύδρας θα αποδώσουν στην ώρα τους και αναλογικά τις πολιτικές ευθύνες όπου θα υπάρξουν» αναφέρει σε δελτίο τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολόγοι Ύδρας» κος Μανώλης Τσακίρης.
Πηγή:Νέα Εποχή
Σχολιάστε