Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί που έχουν μόνο λεφτάfidel-castro-che-guevara

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Πολύ πριν τον Κιμ, ο Κάστρο ήταν η προσωποποίηση του διαβόλου για τις ΗΠΑ.

Στο πρόσωπο του, οι Αμερικάνοι βλέπαμε όλα αυτά που μας τρομάζουν.

Αν μη τι άλλο, βλέπαμε έναν άνθρωπο που αψήφησε το αμερικάνικο όνειρο σε όλη του τη ζωή.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που αποπειράθηκαν οι ΗΠΑ να εκτελέσουν 638 φορές, αλλά κατάφερε να πεθάνει με τους δικούς του όρους.

‘Οπως και έζησε, δηλαδή.

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν στο τέλος της ζωής τους ότι έζησαν με τους δικούς τους όρους;

Σκέφτομαι, πως ο Κάστρο είναι, ίσως, ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που πάλεψαν για την ελευθερία τους, έζησαν ελεύθεροι και πέθαναν ελεύθεροι, ανατρέποντας και έναν δικτάτορα, τον Μπατίστα.

Πόσοι από μας μπορούμε να το πούμε αυτό;

Πόσοι από μας έχουν τα κότσια να πάρουν μερικά άτομα μαζί τους και να ρίξουν μια δικτατορία με πράξεις και όχι στα λόγια;

Γενικά, οι επικρίσεις προς τον Κάστρο γίνονται συνήθως από ηλίθιους που δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.

Δηλαδή, είναι λίγο αστείο οι υπήκοοι της Μέρκελ και του Ντράγκι να πονάνε για τον λαό της Κούβας.

‘Η, όπως έγραψε και ένας φίλος, αυτοί που ψηφίζουν Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέου και Πάγκαλους επί 70 χρόνια, κράζουν τον Φιντέλ που διόρισε τον αδερφό του στην πρωθυπουργία.

‘Ασχημο πράγμα να μην βλέπεις ούτε την μύτη σου.

Πιθανολογώ, επίσης, ότι η Κούβα μετά την επανάσταση κατάφερε και φάνηκε στο χάρτη.

Μέχρι τότε, ήταν το μπoυρδέλο και καζίνο των ΗΠΑ στην Καραϊβική.

Και είναι απίστευτα γελοίο να πονάνε αυτές οι ΗΠΑ τον λαό της Κούβας, όταν έχουν σκίσει Βιετνάμ, Γρενάδα, Κορέα, Ιράκ («μόλις» 1,5 εκατομμύριο νεκροί), Παναμά, Αφγανιστάν, Λίβανο, Λιβύη, Συρία, Γιουγκοσλαβία, Κονγκό, Σομαλία, Aϊτή και η λίστα δεν έχει τελειωμό, ενώ έχουν υποστηρίξει ουκ ολίγα χουντικά καθεστώτα ανά τον πλανήτη, ανάμεσα τους και η επταετής χούντα στην Ελλάδα.

Αν θέλετε να κρίνουμε το βιοτικό επίπεδο των Κουβανών, το σωστό και δίκαιο είναι να το κάνουμε, συγκρίνοντας αντίστοιχες χώρες που βιώνουν εμπάργκο, όπως το Ιράκ.

Ξεχνάμε επίσης ότι είναι νησιωτικό κράτος.

Και ακόμα περισσότερο, να μην έχουμε το θράσος να λέμε πως η Κούβα θα ήταν σε καλύτερη θέση αν δεν είχε γίνει η επανάσταση.

Το πιθανότερο είναι πως η Κούβα θα ήταν στην κατάσταση της Αϊτής ή του Πουέρτο Ρίκο, που έχει την «τύχη» να προστατεύεται από τις ΗΠΑ.

Read more: http://pitsirikos.net/2016/11/%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%8c%cf%83%ce%bf-%cf%86%cf%84%cf%89%cf%87%ce%bf%ce%af-%cf%80%ce%bf/#ixzz4REhzFffr
Σχολιάστε