Μελέτη επέκτασης – αναθεώρησης εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ΓαλατάΑπό τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με θέμα τη Μελέτη επέκτασης – αναθεώρησης εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Γαλατά Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων:

“Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες, κατά τη 28η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Μελέτη επέκτασης – αναθεώρησης εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Γαλατά Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων».

Στην εισήγηση του θέματος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε πως ένα χρόνιο αίτημα 10τιων των κατοίκων της πόλης του Γαλατά, γίνεται πραγματικότητα.

Ο Γαλατάς είναι παραλιακός οικισμός και έδρα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Διαθέτει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της τάξης των 25 εκταρίων από το 1952. Σύμφωνα με το Εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των πόλεων του Πόρου, Γαλατά και Μεθάνων  του 1991 προβλέπεται επέκταση του οικισμού σε έκταση 40 εκταρίων.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση των σχετικών εργασιών κτηματογράφησης και πολεοδόμησης για την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης και την επέκταση αυτού κατά 400 στρέμματα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των οικισμών Πόρου, Γαλατά και Μεθάνων της Επαρχίας Τροιζηνίας (ΦΕΚ 720/Δ΄/ 21.10.1991).

Η σύνταξη της εν λόγω μελέτης αναμένεται να συμβάλλει στην ορθολογική πολεοδόμηση και οργάνωση των χρήσεων γης και γενικότερα στην αναβάθμιση και βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Γαλατά, που αποτελεί στόχο και εξαγγελία της Περιφέρειας Αττικής για όλες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Η μελέτη θα ανατεθεί από το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 449.977,48 € και θα ολοκληρωθεί σε δεκαέξι (16) μήνες από τον ορισμό της ομάδας επίβλεψης και τη χορήγηση στον ανάδοχο όλων των στοιχείων και μελετών.”
Σχολιάστε