Μεγάλες καθυστερήσεις του ΕΟΔΥ στην κατ ιδίαν ενημέρωση των θετικών στον Covid19 στον ΠόροΣοβαρά ερωτήματα εγείρουν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ενημέρωση των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί με Covid19, στους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 3 και την Τετάρτη 5 Αυγούστου στον Πόρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Saronic Magazine υπήρξαν περιπτώσεις που ελέγχθηκαν την Δευτέρα 3 Αυγούστου και ενημερώθηκαν το Σάββατο 8 Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξε άνθρωπος που ενημερώθηκε την Δευτέρα, μια εβδομάδα αργότερα. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογα, έντονη ανησυχία και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Τις εξελίξεις αυτές κατήγγειλε στην τηλεόραση και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε: “Υπάρχουν περιστατικά που ο ΕΟΔΥ τους είπε αν δεν έχουν τηλεφώνημα μέχρι την Πέμπτη να βγουν έξω και Σάββατο- Κυριακή έλαβαν τηλεφώνημα ότι είναι θετικοί και βγήκαν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσαν συγγνώμη από τους συμπολίτες τους επειδή κυκλοφορούσαν δυο μέρες ως θετικοί λόγω της λάθος πληροφορίας του ΕΟΔΥ. Είμαστε 3000 μόνιμοι κάτοικοι. Αν η ταχύτητα του ΕΟΔΥ είναι να βγάλει τα αποτελέσματα μετά από 7 μέρες αφού πρώτα έχει παραπλανήσει αυτόν που έκανε το τεστ ότι είναι αρνητικός”.

 

Παράλληλα, ανέφερε: “Ο ΕΟΔΥ ήρθε ξανά στον Πόρο αλλά έχει λέει πολύ περιορισμένα τεστ λόγω μικρού προϋπολογισμού, μόνο 5 ανά κρούσμα. Έγιναν 230 τεστ, από τα 50 κρούσματα τα 25 βρέθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια και έγιναν τα τεστ λόγω της πολύ μεγάλης ανησυχίας της δικής μας από γιατρούς εδώ ενώ ο ΕΟΔΥ δεν είχε έρθει με την πρόθεση να κάνει τόσα πολλά. Μας επέπληξε που κάναμε τόσο μεγάλη δειγματοληψία. Κάτι δεν μου πάει καθόλου καλά εδώ. Αυτή είναι η μεθοδολογία του ΕΟΔΥ, εγώ τώρα την ανακάλυψα “, είπε ο κ. Δημητριάδης και σημείωσε ότι με μεγάλη επιμονή του ίδιου και των τοπικών γιατρών έγιναν 230 τεστ ενώ οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ είχαν εντολή για πολύ λιγότερα και “με κάποιο τρόπο μας επέπληξαν” ανέφερε ο Δήμαρχος.

Πρόκειται για μια καταγγελία που φέρεται να επιβεβαιώνει διάφορες προβληματισμούς που έχουν ακουστεί από ειδικούς για πλασματική εικόνα της διασποράς της νόσου, καθώς τα επίσημα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται σε μια σειρά από δείκτες. Oι καταγγελίες, παραμένουν χωρίς απάντηση από τον ΕΟΔΥ.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου στον ΑΝΤ1 στο tvxs.gr 
Σχολιάστε