Μείωση του προστίμου για την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για χορήγηση άδειας χρήσης ύδατοςxatziperosΑίσια έκβαση είχε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων προς τους αρμόδιους φορείς, για την μείωση του προστίμου σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί, μέσα στον Ιανουάριο, Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιείται το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου, για την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για την άδεια χρήσης ύδατος, από 1.000 – 2.000 Ευρώ σε 150 Ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά από διαμαρτυρίες που δέχτηκε διαπίστωσε ότι η παρούσα οικονομική συγκυρία επιβάλλει την άμεση οικονομική ελάφρυνση των χρηστών ύδατος.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηπέρος οι χρήστες ύδατος πρέπει να ενεργήσουν άμεσα για την υποβολή αίτησης για την χορήγηση των αδειών τους, έτσι ώστε να επωφεληθούν της συγκεκριμένης θετικής απόφασης. Επίσης οι Δήμοι και οι Δημοτικές Κοινότητες πρέπει να προβούν στην έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για την σχετική διαδικασία.

 
Σχολιάστε