Μαθητικές κινητοποιήσεις στην Αργολίδα για τη διακοπή της δωρεάν μεταφοράς τους από τα ΚΤΕΛΟι μαθητικοί αγώνες, ξεκίνησαν σε σχολεία της Αργολίδας, μετά τη διακοπή της δωρεάν μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Αργολίδας.
Ποιο συγκεκριμένα το ΚΤΕΛ Αργολίδας σταμάτησε από το πρωί της Δευτέρας 8/10, τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών, διαμαρτυρόμενο για τις συνεχείς περικοπές που ζητά το υπουργείο, σε δεδουλευμένα που τους οφείλονται, αλλά και για την καθυστέρηση των οφειλομένων από την περσινή σχολική χρονιά.
Το πρόβλημα είναι έντονο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ οι λεωφορειούχοι δηλώνουν ότι δεν αντέχουν περαιτέρω μείωση 17%, επισημαίνοντας ότι το ΚΤΕΛ Αργολίδας έχει ήδη κάνει μεγάλες εκπτώσεις συγκριτικά με άλλα ΚΤΕΛ στην επικράτεια.
Στο Ναύπλιο, σε επ’ αόριστον κατάληψη του σχολείου τους, προχώρησαν εχθές 10/10, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τη μη δωρεάν μεταφορά τους από το ΚΤΕΛ Αργολίδας.
Με σύνθημα “Χωρίς λεωφορεία δεν ανοίγουν τα σχολεία”, οι καταληψίες μαθητές τόνισαν πως η κατάληψη θα συνεχιστεί ως ότου βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς τους από τα ΚΤΕΛ. Να σημειωθεί πως οι μαθητές έκαναν και πορεία προς την περιφερειακή ενότητα Αργολίδος.

Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν και οι μαθητές του μουσικού σχολείου Αργολίδας, που λειτουργεί στη Προσύμνη, την Τρίτη 9/10. Οι μαθητές αφού κατασκεύασαν πανό έξω από το δημαρχείο Ναυπλίου που έγραφε “Πως να πάμε σχολείο χωρίς λεωφορείο”, έκαναν πορεία προς την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα. Να σημειώσουμε πως το μουσικό σχολείο ίσως έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την διακοπή της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ λόγο της μεγάλης αποστάσεως που πρέπει να καλύψουν τα παιδιά που φοιτούν εκεί, από όλη σχεδόν την Αργολίδα μιας και είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο στον νομό.

Πηγή: argoliki.gr
Σχολιάστε