Μαγεύτηκαν από την Ύδρα οι ΑυστριακοίIMGP2275Ύμνους για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγραψε η αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ύδρα που την αποκαλεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.
Το δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα χωρίς αυτοκίνητο» και συνοδεύεται από μια σειρά φωτογραφιών περιγράφει την Υδρα ως μια άγρια, πανέμορφη και ειδυλλιακή.
Στο δημοσίευμα γίνεται περιγραφή της πόλης, που «απλώνεται ως ένα τεράστιο αμφιθέατρο ανάμεσα στους τεράστιους βράχους» και προσφέρεται ιδιαίτερα την άνοιξη, όταν οι τουρίστες είναι ακόμη λίγοι, για να γνωρίσει κάποιος τους 2.700 κατοίκους της και την καθημερινότητά τους, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται από την απουσία δρόμων και αυτοκινήτων, με μοναδικό μεταφορικό μέσο τα γαϊδουράκια.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως, έπειτα από μια παρακμή του νησιού εξαιτίας της μετατόπισης των εμπορικών δρόμων και της γεωγραφικής της θέσης, η Ύδρα κατέστη σημαντικός τουριστικός προορισμός μετά τις δεκαετίες του 1950 και 1960, όταν άρχισαν να αναπαλαιώνονται τα παλιά σπίτια των καπεταναίων της από πλούσιους Αθηναίους και ξένους και άρχισαν να εγκαθίστανται πολλοί καλλιτέχνες καθώς και να λειτουργούν ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Σχολιάστε