Λουκέτο σε δυο ιαματικές πηγές των Μεθάνων 

ΛΟΥΤΡΑ ΜΕΘΑΝΩΝ

Μόνο μια από τις τρεις ιαματικές πηγές της Λουτρόπολης Μεθάνων θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι. Αυτό ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο τύπου από τον Αντιπεριφειάρχη Νήσων κ. Π. Χατζηπέρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις τρεις πηγές των Μεθάνων, θα λειτουργήσει μόνο μια που ανήκει σε ιδιώτη, καθώς δεν κατέστη δυνατή η πιστοποίηση Δημόσιων ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης των Μεθάνων, που ανήκουν στο ΕΤΑΔ, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των ιαματικών πηγών, ούτε και η έκδοση της Υπουργικής απόφασης.

Η ανακοίνωση του κ. Χατζηπέρου έχει ως εξής.

“Μία πολύ αρνητική εξέλιξη παρουσιάστηκε χθες για την λειτουργία των Δημόσιων ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης των Μεθάνων, που ανήκουν στο ΕΤΑΔ. Το γεγονός αυτό θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της Λουτρόπολης και της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου των Μεθάνων, γιατί από τις τρεις θα λειτουργήσει μόνο μία που ανήκει σε ιδιώτη.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων από την πρώτη στιγμή στήριξαν τις προσπάθειες του Δήμου και των τοπικών φορέων με συνέδρια και σχετικές παρεμβάσεις. Παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατή η πιστοποίηση, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των ιαματικών πηγών, ούτε και η έκδοση της Υπουργικής απόφασης.

Για την σωστή αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, πέραν της πιστοποίησης και της σχετικής αδειοδότησης, απαιτείται και η υπογραφή διακρατικών συμφωνιών προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες από Ευρωπαϊκές Χώρες, όπως Γερμανία, Αυστρία κλπ, όπου το ποσόν της κατά κεφαλήν αποζημίωσης είναι πολύ αξιόλογο. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Απαιτείται και η ΔΡΑΣΗ.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θερμαλισμού είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Επομένως, η Πολιτεία, ιδιαίτερα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι υποχρεωμένη να διευκολύνει και να στηρίζει τέτοιου είδους υπηρεσίες και να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που προέρχονται από αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας.

Πολλές χώρες διαθέτουν ιαματικές πηγές, το ΚΛΙΜΑ όμως και το ΚΑΛΛΟΣ που διαθέτει η πατρίδα μας, όπως και τόσα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι δύσκολο να τα βρει αλλού ο επισκέπτης.”

– See more at: http://www.saronicmagazine.com/?p=40111#sthash.3Lp2Y82g.dpuf
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. τακης Κεφαλονιτης says:

  ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ Ο …κ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΗΓΩΝ-ΕΝΩ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ-ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΠΕΡΙ…ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ-ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ- ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ,Η ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ…

 2. savvas athanasiou says:

  1. Έκλεισαν 3 απο τις 4 Λουτροπηγές των Μεθάνων.
  2. Έκλεισαν όχι γιατί δεν πήραν την πιστοποίηση, αλλά γιατί δεν “εκπληρούσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις” και η ΕΤΑΔ από τον Μάρτιο του 2011 κίνησε τις δικαστικές διαδικασίες αποβολής των ιδιωτών που πήραν σε διαγωνισμό το 2003 για 40 χρόνια και με την δέσμευση να κάνουν επενδύσεις 3,4 εκατ. ευρώ.
  3. Η διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο είναι η εξής: Αναγνώριση, πιστοποίηση και άδεια λειτουργίας.
  4. Για να πάρεις αναγνώριση χρειάζονταν ορισμένες αναλύσεις των υδάτων και πιστοποίηση άλλες αναλύσεις και έρευνες ότι τα λουτρά θεραπεύουν συγκεκριμένες παθήσεις.
  5. Για να εξασφαλίσεις άδεια λειτουργίας απαιτούνται συγκεκριμένα κριτήρια και δικαιολογητικά.
  6. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι πανάκεια και αν κάποιος ασχοληθεί τι έγιναν οι ιδιωτικοποιήσεις της περασμένης δεκαετίας θα διαπιστώσει χρέη, εκκρεμότητες και ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που λειτουργούν και αποτελούν την εξαίρεση.
  7. Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας μπορεί να αποτύχει είτε ήταν λάθος οι αρχικές επιλογές είτε οι μεταγενέστερες. Κανένας δεν πρέπει να επιχαίρει από την αποτυχία των άλλων.
  8. Δυστυχώς η απουσία ελέγχου στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, με ευθύνη των κυβερνήσεων που μας έφεραν στη χρεοκοπία και στα Μνημόνια και η μη τήρηση της νομιμότητας διαμόρφωσαν ένα κράτος πελατειακό και διεφθαρμένο στο μεγαλύτερο του μέρος.
  9. Ο συμπαθής Κεφαλονίτης χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά αίτια και ποιοι έχουν την καθοριστική ευθύνη για την δραματική εξέλιξη των λουτρών, θα έπρεπε να αναζητήσει πριν βγάλει τα λαθεμένα συμπεράσματα του την αλήθεια. Αν στη ζωή τόσο πρόχειρα καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα το μόνο που θα καταφέρει είναι να αποτύχει και στην προσωπική του ζωή.
  10. Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο θα συνιστούσα στον αντιπεριφερειάρχη να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του – και στις πράξεις του – γιατί το μόνο που κάνει τελικά είναι να προκαλεί σύγχυση σε ένα κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται για το μέλλον του.

Σχολιάστε