Κυκλοφοριακό, ποδηλατόδρομοι και «σαμαράκια» στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνωνgalatas-perasma-porouΤο κυκλοφοριακό και σχετικά θέματα γύρω από αυτό, συζητήθηκαν προσφάτως σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Διαβάζουμε στο mymethana.gr :

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται στον Γαλατά με την νέα κυκλοφοριακή μελέτη που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η μελέτη μονοδρομούνται όλοι οι δρόμοι, ενώ καθιερώνεται λωρίδα στην παραλία από το ξενοδοχείο «ARCADIA»μέχρι τον προβλήτα των οχηματαγωγών πλοίων μόνο για τα Ι.Χ και τα φορτηγά που κατευθύνονται προς τον Πόρο. Από τον ίδιο παραλιακό δρόμο θα γίνεται και η έξοδος των αυτοκινήτων από τον Γαλατά. Προβλέπεται άμεσα να δημοπρατηθεί η σήμανση του έργου ύψους 60.000 ευρώ. Προβλέπονται επίσης ανακατατάξεις στους χώρους ελλιμενισμού των σκαφών στον προβλήτα του Γαλατά. Τα ταξί παραμένουν στην ίδια θέση, ενώ προβλέπονται και 2 θέσεις στάθμευσης για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Ποδηλατόδρομοι σε Γαλατά και Μέθανα, στο μέλλον!

Η πρόταση που κατέθεσε ο Σάββας Αθανασίου χθες κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων για την δημιιουργία ποδηλατόδρομων στις παραλίες των Μεθάνων και του Γαλατά έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Κ. Καραγιάννη. Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη για τον Γαλατά και τα Μέθανα, όπου εγκρίθηκε, με επιφυλάξεις για το θέμα των “σαμαριών” στο Βαθύ, όπου διαπιστώθηκε από τον Σ. Αθανασίου η παντελής πρόβλεψη ποδηλατόδρομων σε Γαλατά και Μέθανα. Ο δήμαρχος αντέδρασε θετικά και τόνισε ότι θα ζητηθεί συμπληρωματική μελέτη ώστε από το επόμενο έτος να διαμορφωθούν ποδηλατόδρομοι στις παραλίες του Γαλατά και των Μεθάνων. Ο Σ. Αθανασίου σχολίασε ότι και η Περιφέρεια θα πρέπει να επανεξετάσει το σχετικό αίτημα για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στον δρόμο Καλλονής – Γαλατά.

 

Θα τοποθετηθούν 16 “σαμαράκια” σε Βαθύ – Παλαιόκαστρο – Αμφισβητείται η σκοπιμότητα και η χρησιμότητα τους

Την τοποθέτηση 16 “σαμαριών” στην παραλιακή οδό στο Παλαιόκαστρο – Βαθύ Μεγαλοχωρίοιυ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Μειοψήσαν οι Σάββας Αθανασίου και Νίκος Μπόγρης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η τοποθέτηση τους θα προκαλέσουν ατυχήματα και ζήτησαν η σχετική μελέτη να τροποποιηθεί και διορθωθεί ως προς το σημείο αυτό. Ο δήμαρχος Κ. Καραγιάννης τόνισε ότι θα εφαρμοσθεί και αν προκύψουν αντιδράσεις και προβλήματα θα αφαιρεθούν. Οι επιφυλάξεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας εστιάστηκε στο γεγονός ότι η επαρκής σήμανση θα περιορίσει την ταχύτητα, ενώ τα σαμαράκια θα προκαλέσουν σίγουρα ατυχήματα και σε πεζούς και σε δίτροχα, αλλά και στα αυτοκίνητα. Ελέχθηκε δε από τον αντιδήμαρχο Β. Παντελή ότι το έχουν ζητήσει οι καταστηματάρχες της περιοχής και συμφωνεί και ο Σύλλογος Μεγαλοχωρίου Η ΑΡΣΙΝΟΗ.
Διαβάστε τι προβλέπει η νομοθεσία και τη συνέχεια του άρθρου στο mymethana.gr
Σχολιάστε