“Κρυφές αλήθειες και φανερά ψέματα” στη νότια είσοδο του Πόρου…
Στην Πούντα του Πόρου. Στο εκκλησάκι του Σταυρού. Στο νοτιότερο άκρο του νησιού, που καλωσορίζει τα πλεούμενα που έρχονται από την Ύδρα, στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Αυγούστου, ένα σκηνικό που ταξίδεψε τους ακροατές σε κόσμους μακρινούς. Σε παραδόσεις ξένες και άγνωστες, που τελικά έγιναν δικές μας. Οι κρυφές αλήθειες και τα φανερά ψέματα.

Η Μαντώ Βελλέ και η Κατερίνα Οικονόμου, επιμελήθηκαν και παρουσίασαν μια υπέροχη βραδιά αφήγησης για μεγάλους από την προφορική παράδοση των λαών. Παραμύθια που μιλούσαν για την εσωτερική μάχη που δίνει καθένας, τις μικρές και μεγάλες ανατροπές, τη δύναμη της αλλαγής. Με συγκίνηση και χιούμορ μας πήραν από το χέρι και μας οδήγησαν μέσα από τις δυσκολίες, στην ανατολή μιας καινούργιας μέρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Saronic Magazine
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  Εξ ίσου επτυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ήταν η ίδια εκδήλωση με την συμπατριώτισσά μας Κατερίνα Οικονόμου, και στη γειτονική Ερμιόνη. Εξαιρετική. Τα σχόλια άριστα. Πολλά έλαβα κι εγώ από φίλους αλλά και γνωστούς που βρέθηκαν στην Ερμιόνη. Επειδή ξέρουν ότι είμαι κι εγώ από τον Πόρο, με πήραν να με συγχαρούν για την Κατερίνα.
  Αλήθεια, δεν είναι άξια επαίνου τα παιδιά που με το ταλέντο, τη δουλειά και τις εμπνοές τους, ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο όλων μας; Η Κατερίνα είναι ένα από αυτά τα νεαρά άτομα, με ταλέντο και προσωπικότητα, που μας κάνουν υπερήφανους και ειλικρινά μας προξενούν συγκίνηση, γιατί έχουν την καταγωγή τους από τον Πόρο. Μια τόση δα κουκίδα στο χάρτη της Ελλάδας κι έχει γεννήσει τόσους πολλούς- ανάλογα με το μεγεθός του- αξιόλογους ανθρώπους. Κάποτε είχα πει, αλλά δεν είχαν δώσει σημασία, ότι από τις εκατομμύρια …”κουκίδες” -χωριά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, και από τους τριακόσους βουλευτές, δύο ήταν Τροιζήνιοι. Τα 2/300στά δηλαδή. Δεν ήταν αφάνταστα κολακευτικό για όλους εμάς που έχουμε γεννηθεί σε αυτό το μικρό μέρος, αυτή την μικρή κουκίδα στο χάρτη της Ελλάδας; Δύο από τους τριακόσιους κι όλοι οι άλλοι από όλη την Ελλάδα!
  (΄Έτσι για παράδειγμα το έφερα, με την ευκαιρία της Κατερίνας αλλά και άλλων επιφανών Τροιζηνίων).
  Να τους προσέχουμε και να τους επαινούμε. Δεν θέλουν τίποτα άλλο, από μια καλή κουβέντα. Τα άλλα τα καταφέρνουν μόνοι τους.
  Άρις

 2. Τάσος Γκούμας says:

  Μου έμεινε η απορία ποιοι ήταν οι άντρες που ήταν πιασμένοι χέρι-χέρι με τα κορίτσια.
  Από τη φωτογραφία μου φάνηκαν ο Παντελής και ο Γιάννης.
  Μήπως βοήθησαν (ονομαστικώς) ”κομμάτι” και αυτοί;
  (Αυτό προς ενημέρωση όποιων δεν τους γνωρίζουν από φωτογραφίας. Εμείς οι Ποριώτες αλλά και όλοι η Τροιζήνιοι τους γνωρίζουμε).

Σχολιάστε