Κουζινο – therapy: Κουλουράκια με ελαιόλαδο και κακάο… για το σχολείο




Γράφει, φωτογραφίζει και… μαγειρεύει η Χρύσα Τζανετοπούλου
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Πως πάτε με το φθινόπωρο και τα σχολεία; Συνηθίσατε;;; Εμείς το παλεύουμε ακόμα…
Η ζέστη βλέπετε… που όρεξη για διάβασμα;
Ας είναι, θα τα καταφέρουμε και φέτος νομίζω φτάνει να έχουμε ΥΓΕΙΑ…

Κουλουράκια έφτιαξα σήμερα.
Κουλουράκια σοκολατένια, εύκολα, με ελαιόλαδο, κακάο και λίγη ζάχαρη για να είναι πιο υγιεινά. Τα έφτιαξα για να μπορούν τα παιδιά να τα παίρνουν και στο σχολείο. Μαζί με ένα φρουτάκι, (π.χ. μπανάνα ή σταφύλι) είναι ένα τέλειο κολατσιό και σε βγάζει απ’ τη δύσκολη θέση… “τι να τους δώσω σήμερα;;; πάλι σάντουιτς;;;”

Υλικά:
1 πακέτο 500 γραμ. φαρινάπ (σχεδόν όλο)
3-4 κουταλιές γεμάτες κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη (ή λίγο παραπάνω)
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι μπέικιν

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ, με τη σειρά που είναι γραμμένα και τα χτυπάμε με το γάντζο της ζύμης για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα…
Βάζουμε τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
Όταν παγώσει τη βάζουμε στον πάγκο και την ξαναζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια με λίγο απ’ το αλεύρι που έχουμε κρατήσει.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε αραιά σ’ ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς με αέρα, για 12 περίπου λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, καλύτερα σε σχάρα, και τα φυλάμε σε βάζο ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς…

Αυτή η δόση βγάζει περίπου 35 – 40 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος. Εμένα έβγαλε 2 γεμάτα ταψιά του φούρνου…

Εννοείτε πως δεν τα δίνουμε όοοολα στα παιδιά, τρώμε κι εμείς κανένα, χαχα… Ταιριάζει ΥΠΕΡΟΧΑ με το καφεδάκι μας…
Ειδικά με τον ελληνικό καφέ, είναι… “όλα τα λεφτά”, πραγματική ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Είναι νόστιμα, όχι πολύ γλυκά, τραγανά, τριφτά… και φυσικά αν κάνεις την αρχή, δεν μπορείς να σταματήσεις!!!

Καλό απόγευμα σε όλους, σας φιλώ γλυκά!!!

kouzinotherapy.blogspot.gr




Σχολιάστε