Κουζίνο – therapy: Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι…




Γράφει, φωτογραφίζει και… μαγειρεύει η Χρύσα Τζανετοπούλου
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Ελπίζω όλοι να περάσατε καλά, να ξεκουραστήκατε, να βρεθήκατε με τους αγαπημένους σας και να απολαύσατε την αγάπη και τη ζεστασιά των δικών σας ανθρώπων… Αυτό είναι το πιο σημαντικό!
Εγώ πάντως, για πρώτη φορά μετά από πολλάαααααα χρόνια, αυτό έκανα και πραγματικά ήταν τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μου!!!
Και του χρόνου!!!
Ας πάμε τώρα στο κοτοπουλάκι μας…
Μετά από τα τόοοοοοοοσα φαγητά που απολαύσαμε αυτές τις μέρες, για αλλαγή, θέλησα να κάνω κάτι πολύ γρήγορο, απλό, αλλά πεντανόστιμο.
Δοσολογίες δεν δίνω ακριβώς, προσαρμόστε το στις δικές σας ανάγκες, ανάλογα τα άτομα…

Υλικά:
(για το κοτόπουλο)
Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
σκόνη σκόρδο
λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

(για τα λαχανικά)
1-2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
3-4 καρότα κομμένα με τον ίδιο τρόπο
1-2 πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο λευκό κρασί
1 κουταλάκι μέλι

(για το ρύζι)
ρύζι για πιλάφι (τύπου Αμερικής)
νερό
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:
Σ’ ενα μεγάλο τηγάνι, καλύτερα αντικολλητικό ή με βαρύ πάτο, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει… Να μην φαίνεται πουθενά ροζ…
Όταν ασπρίσει καλά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη… Είναι έτοιμο!

Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά.
Ξεκινάμε με το κρεμμύδι… Μόλις αρχίζει και γίνεται διάφανο, προσθέτουμε τα καρότα, σε 1-2 λεπτά τα κολοκυθάκια και μετά τις πιπεριές.
Αφού βάλουμε και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά ρίχνουμε και το αλατοπίπερο…
Τα φέρνουμε γύρω γύρω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Καλύτερα είναι να κρατάνε, μην λιώσουν…
Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε και το μέλι και τα ανακατεύουμε ελάχιστα, να πάει παντού και να γλασσαριστούν ελαφρά… Έτοιμα και τα λαχανικά!

Σε μια κατσαρολίτσα φτιάχνουμε και το πιλάφι, με όποιον τρόπο θέλουμε…
Ένα απλό άσπρο πιλάφι είναι αρκετό.
Έγω βάζω 1 κούπα ρύζι σε 2 κούπες νερό με ελάχιστο λάδι και αλάτι.
Μου αρέσει σπυρωτό.
Εσείς φτιάξτε το όπως αρέσει στον καθένα….

Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό, βάζοντας στο πιάτο λίγο απ’ όλα…
Ρύζι, λαχανικά και κοτόπουλο… Περιχύνουμε το ρύζι με την άσπρη σάλτσα του κοτόπουλου και απολαμβάνουμε!
Συνοδεύουμε με ένα ποτήρι καλό, λευκό κρασί, φρέσκο ψωμάκι και…
Καλή μας Όρεξη!!!
Source: Κουζίνο – therapy




Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Σοφιάννα Ποζιάδη says:

    Χρύσα δοκίμασε να προσθέσεις ενα μεγάλο κομμάτι μπλέ τυρί (τύπου ροκφρόρ) και δενδρολίβανο στο κοτόπουλο και θα με θυμηθείς.. εφόσον σου αρέσει το “μουχλιασμένο” τυρι φυσικά

  2. Aυτό είναι το πρόβλημα Σοφιάννα μου, δεν τα πάω καλά με τα τυριά γενικότερα… πόσο μάλλον με το ροκφόρ.
    Ωστόσο είμαι σίγουρη πως είναι καλή πρόταση για αυτούς που το αγαπούν.

Σχολιάστε