Κοινές δράσεις από τους εμπορικούς συλλόγους Πόρου & Σπετσών για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορέςO Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και ο Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών, εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου, σχετικά με τις κοινές τους δράσεις για το υπαίθριο εμπόριο και τις τοπικές λαϊκές αγορές:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

Αργοσαρωνικός 4/1/2018

ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ & ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 

Συνάντηση με τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής είχαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Σπετσών και Πόρου κ.κ Ιάσων Ορλάνδος και Δημήτρης Συξέρης. Η συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, είχε σαν αντικείμενο την διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες των νησιών,σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο και τις Λαϊκές Αγορές.

Όπως δήλωσαν οι δύο Πρόεδροι στους Προισταμένους των Τμημάτων Οργάνωσης-Λειτουργίας και Εποπτείας Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, τόσο τα Διοικητικά Συμβούλια όσο και το σύνολο των μελών των 2 Συλλόγων, επιθυμούν σαφώς την ύπαρξη των Λαϊκών Αγορών, μιας και προσφέρουν τη δυνατότητα σε παραγωγούς να διαθέτουν στους καταναλωτές τα προϊόντα που αυτοί παράγουν ευνοώντας τον υγιή ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το Νόμο και με τήρηση των σχετικών διατάξεων, όπως αυτές περιγράφονται με σαφήνεια στη κείμενη Νομοθεσία.

Τόσο ο κ. Ορλάνδος, όσο και ο κ. Συξέρης, ανέφεραν στους αρμόδιους, πως για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και την τήρηση των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού,είναι απαραίτητοι οι τακτικοί έλεγχοι στις υπαίθριες Λαϊκές Αγορές, όπως συμβαίνει σε όλες τις Λαϊκές Αγορές της Περιφέρειας και στις αντίστοιχες επιχειρήσεις, ειδικά για τα πωλούμενα τρόφιμα. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, έμποροι με αμφίβολης ποιοτικής αξίας προϊόντα, εμφανίζονται σαν παραγωγοί, παραπλανώντας τους καταναλωτές ή παραγωγοί πουλάνε προιόντα που δεν παράγουν.

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών των εποπτικών Αρχών, στάλθηκε Κοινή Επιστολή των δύο Συλλόγων στην Περιφέρεια, στους Δήμους και τις Αστυνομικές Αρχές Σπετσών και Πόρου, με την επισήμανση πως δεν πρέπει να είναι στόχος η επιβολή προστίμων αλλά η συμμόρφωση στο Νόμο, Παραγωγών και Εμπόρων για την προστασία των καταναλωτών.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Και πως θα συνετιστούν οι κακόβουλοι εάν δεν υπάρξουν πρόστιμα και μάλιστα τσουχτερά;Επίσης δεν ξέρω εάν οι Εμπορικοί σύλλογοι έθεσαν το ζήτημα της εκδόσεως αποδείξεων,όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Σχολιάστε