Κλείνουν παιδικές χαρές και διακόπτεται η δημοτική συγκοινωνία στον ΠόροΣύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, στο πλαίσιο της γενικής οδηγίας για παραμονή στο σπίτι, από σήμερα θα παραμείνουν κλειστές οι τρεις Παιδικές Χαρές του Δήμου και σε όλες θα τοποθετηθεί λουκέτο και σχετική σήμανση.
Επίσης, μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή του Κ.Ε.Πόρος, ο Δήμαρχος Πόρου ανακοίνωσε ότι κλειστό θα παραμείνει στο εξής και το γήπεδο του στρατοπέδου.
“Παρακαλούμε μικρούς και μεγάλους να σεβαστούν τις απαγορεύσεις” αναφέρει ο κ. Δημητριάδης.

Νωρίτερα, ο κ. Δημητριάδης αναφέροντας ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Πόρου ενημέρωσε για τα εξής:
1. Από τη Δευτέρα 16.3.2020 αναστέλλεται η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας της Σφαιρίας, της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των επισκέψιμων χώρων του κτηρίου Συγγρού (Λαογραφικό Μουσείο, Γενικά Αρχεία του Κράτους).
2. Μετά την ματαίωση της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου, η δημοτική αρχή αποφάσισε ο Δήμος Πόρου να μην συμμετέχει στην Έκθεση της Μόσχας, ανεξάρτητα από το αν αυτή θα ματαιωθεί ή όχι.
3. Σε επικοινωνία που είχαν με αρμόδιους φορείς σήμερα οι Δήμαρχοι Πόρου, Ύδρας και Αίγινας, έλαβαν προφορικά αρνητική (!) απάντηση στο αίτημα για αναστολή της καθημερινής ημερήσιας κρουαζιέρας από τον Πειραιά προς τα τρία νησιά. Η απάντηση αυτή είναι απαράδεκτη και δυσανάλογη με τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση. Το αίτημα των Δημάρχων υιοθετήθηκε, ωστόσο, από την Αντιπεριφέρειάρχη κ. Β. Θεοδωρακοπούλου και τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος και εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία ζητάει από την Πολιτεία την απαγόρευση της συγκεκριμένης κρουαζιέρας τουλάχιστον για 10 ημέρες. Σε περίπτωση που αύριο, Σάββατο 14.3.2020, αφιχθεί και πάλι πλοίο ημερήσιας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πόρου, η δημοτική αρχή θα συγκαλέσει κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει αποφάσεις επί του θέματος.
Σχολιάστε