Κινήσεις Στρατηγού για τις δημοτικές του ΠόρουΈντονη κινητικότητα επιδεικνύει τις τελευταίες βδομάδες ο τέως Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, προκειμένου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πόρου στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
Όπως έχουμε αναφέρει στα προεκλογικά ρεπορτάζ μας, ένα κύκλος προσώπων που συγκροτούν τον λεγόμενο «πυρήνα» της αντιπολίτευσης, είναι εκείνος που εδώ και καιρό προσπαθεί να πείσει τον κ. Στρατηγό να πάρει την απόφαση αυτή. Ο πυρήνας αυτός, όπως είναι γνωστό στον Πόρο, αποτελείται από γνωστές οικογένειες που παραδοσιακά ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα και επιχειρηματίες που θεωρούν ότι βλάπτονται από την δημοτική αρχή Δημητριάδη, καθώς και από ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν επαγγελματικές σχέσεις με τους παραπάνω. Επίσης, πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει και ο αδελφός του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Τάκη Χατζηπέρου, γεγονός που έχει και αυτό τη σημασία του.
Ο κ. Στρατηγός, είτε επειδή πείστηκε από τα πρόσωπα αυτά, είτε επειδή εξ αρχής είχε στρατηγική επιστροφής χωρίς να την έχει αποκαλύψει, τις τελευταίες βδομάδες έχει πυκνώσει τις επαφές του με φιλικά του πρόσωπα και πρόσωπα που τον στήριζαν στα χρόνια τις δημοτικής του θητείας, δηλώνοντάς τους πλέον καθαρά ότι κατεβαίνει για Δήμαρχος, και καλώντας τους να τον στηρίξουν ή να βάλουν υποψηφιότητα μαζί του ως δημοτικοί σύμβουλοι. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένο ρεπορτάζ, η μεγάλη πλειοψηφία των συνομιλητών του αυτών του απαντούν αρνητικά και τον συμβουλεύουν να μην πάρει μια τέτοια απόφαση. Από την άλλη, ο ίδιος φαίνεται πώς για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του ποντάρει κυρίως σε πρόσωπα του παραπάνω πυρήνα (παρά τα όσα είχαν διαδραματισθεί μεταξύ τους το 2014), αλλά και σε πρόσωπα με τα οποία υπάρχει πολιτικός δεσμός από την εποχή της δημαρχίας του, τα οποία και θεωρεί δεδομένα σε περίπτωση που τούς θέσει πιεστικά διλήμματα.
Επίσης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου, για τον οποίο υπήρξε έντονη φημολογία πριν λίγες βδομάδες ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που πήρε ο κ. Στρατηγός. Σύμφωνα με την ίδια φημολογία, ο κ. Κατσαφάδος συνέβαλε και σε συμφωνία αλληλοστήριξης που έχει επιτευχθεί μεταξύ του κ. Στρατηγού και του κ. Σπυρίδωνα, ο οποίος κατεβαίνει για βουλευτής (παρότι καλοί γνώστες των πραγμάτων εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έχει γίνει με «βαριά καρδιά» και από τους δύο, χωρίς κανείς να εμπιστεύεται τον άλλο για την ειλικρίνειά της). Αντίθετα, καμία συνεννόηση δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής μεταξύ των κ Στρατηγού και κ. Συξέρη, και η μόνη σχέση των δύο κινήσεων είναι η πιθανότητα οι κινήσεις Συξέρη στα τέλη Οκτωβρίου να επέσπευσαν την εκδήλωση των προθέσεων Στρατηγού, η οποία και αιφνιδίασε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου προκαλώντας αναδίπλωσή του.

Η στάση Δημητριάδη
Από την άλλη, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με τον κ. Στρατηγό, αποφεύγοντας με «ταχυδακτυλουργικό τρόπο» να προσωποποιήσει τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρήκε τον Δήμο το 2014, φαίνεται πώς κρατάει στάση αναμονής ευνοώντας την κάθοδο Στρατηγού ως αντιπάλου του. Σύμφωνα με διασταυρωμένο ρεπορτάζ μας, ο κ. Δημητριάδης φαίνεται πως προτιμάει να έχει απέναντί του στις εκλογές τον κ. Στρατηγό, παρά τον κ. Συξέρη ο οποίος θα μπορούσε να πλασαριστεί ως «υποψήφιος ανανέωσης», και έχει δώσει γραμμή στα στελέχη του να μην κακολογούν την υποψηφιότητα Στρατηγού μέχρι να «κλειδώσει», καθώς πιθανότατα έχει σημαντικούς άσους στο μανίκι του οι οποίοι είναι ικανοί να κάψουν τελείως την υποψηφιότητα αυτή όταν ανακοινωθεί επισήμως, προσφέροντάς του μια άνετη νίκη στις εκλογές.

M. Κανατσίδης
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nikl says:

  Ασφαλώς και συμφέρει τον κ.Δημητριάδη να έχει ως αντίπαλο έναν αποτυχημένο πρώην. Οσο για τον κ.Σπυρίδωνα,θα πρέπει να το σκεφθεί πάρα πολύ πριν “εκτεθεί ανεπανόρθωτα” ως βουλευτής.Αραγε ποιοι ,εκτός από τους Ποριότες θα τον ψηφίσουν;

 2. Scarlet Prosecutor says:

  Αδυνατώ να πιστέψω ότι φαντάσματα του παρελθόντος βγήκαν από τα ντουλάπια τους. Μόνο σαν κακό όνειρο φαντάζει η υποψηφιότητα του κυρίου Στρατηγού όπως διαβάζουμε στο παραπάνω άρθρο.
  Αδυνατώ να πιστέψω ότι συμπολίτες μας αποφάσισαν να εμπιστευθούν τις τύχες του νησιού και των περιουσιών τους στα χέρια ενός ανθρώπου που πριν πέντε χρόνια οι ίδιοι εξοστράκισαν δίνοντας τα ηνία του Δήμου σε ένα νέο άφθαρτο άνθρωπο. Σύμφωνα με το άρθρο οι αυμπολίτες μας αυτοί προσπαθούν να πείσουν κιόλας τον κύριο Στρατηγό να κατέβει εις εκλογάς. Δηλαδή τον παρακαλάνε κιόλας?
  Αν τα παραπάνω ισχύουν θέλω να τους ρωτήσω:
  Εσείς επιφανείς επιχειρηματίες, μεγάλες οικογένειες του νησιού εμπιστεύεστε τις περιουσίες σας σε έναν άνθρωπο όποιος δεν έχει την στοιχειώδη μόρφωση να αντιπροσωπεύσει το Δήμο του Πόρου το 2020.
  Εμπιστεύεστε να μας κυβερνήσει ένας άνθρωπος που στο τέλος της προηγούμενης θητείας του, του έλειπαν 700 λιάδες ευρώ από το ταμείο και δεν είχε πάρει είδηση? Μα δεν ήταν ο λαός του Πόρου πριν πέντε χρόνια που αποφασίσει να στηρίξει ένα νέο, άφθαρτο άνθρωπο και να απομακρυνθεί από το παλιό καθεστώς τιμωρώντας την ανικανότητα την αμάθεια και τις κουμπαριές?
  Εμπιστεύεστε να μας κυβερνήσει ένας άνθρωπος οποίος δεν μπορεί να γράψει ένα mail, ο όποιος δεν μπορεί να μιλήσει αγγλικά?
  Με ποιο προφίλ θα μας αντιπροσώπευσει αύριο σε συνέδρια μεταξύ άλλων δήμων και κοινοτήτων και περιφερειών με αντιπροσώπους από την Ευρώπη? Τι βιογραφικό έχει να επιδείξει ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει τελειώσει πανεπιστημίο? Πως να τον παρουσιάσεις αυτόν τον άνθρωπο στον έξω κόσμο?
  Αποτελούν τα παραπάνω πρότυπες συνπεριφορές για τις οποίες θα μιλήσετε στα παιδιά σας? Θα βρεθούν μορφωμένοι και τίμιοι άνθρωποι να ταυτιστούν μαζί του και να κατέβουν στο ψηφοδέλτιο του? Θα βρεθούν πολλοί αφελείς να τον ψηφίσουν? Τα νέα παιδιά του Πόρου για τα οποία διαβάζουμε κάθε χρόνο ότι επιτυγχάνουν σε σχολές και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία θα τον ψηφίσουν? Οι νέοι επιχειρηματίες του νησιού, ακόμη και αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι με τον κύριο Δημητριάδη, θα τον υποστηρίξουν όταν δε μπορεί να τους αντιπροσωπεύσει? Είμαστε στο 2019 και όι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα κάθε χρόνο. Ο κύριος Στρατηγός άφησε, όπως άφησε το Δήμο το 2014. Για όλους όσους κάθονται σε μια θέση Διοίκησης είναι εύκολα κατανοητό πόσο γρήγορα σου φεύγουν πράγματα από τα χέρια σου όταν απέχεις από την ενεργό δράση.
  Επειδή εγώ ονειρεύομαι τον Πόρο αλλιώς, επειδή ονειρεύομαι τον Πόρο του Κορυζη του Σολωμωνίδη και του Σπυρίδωνα (των πρώτων χρόνων)θέλω να παρακαλέσω αυτόν τον πυρήνα, να ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά. Όσοι λόγοι και ίσως συμφέροντα υπάρχουν, είμαι σίγουρος ότι αν θέλει να κατεβάσει ένα άνθρωπο, άνδρα ή γυναίκα απέναντι στον κύριο Δημητριάδη τότε να ψάξει καλύτερα μέσα στους χώρους του. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει. Στο κάτω κάτω δεν του άξιζει και του κυρίου Δημητριάδη ο οποίος αν μη τι άλλω είναι τίμιος και εργατικός να έχει απέναντι το απόλυτο μηδέν.
  Η νίκη έχει αξία αν και ο αντίπαλος είναι δυνατός.
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 3. Poriotis says:

  Ήθελα να ήξερα, είναι τόσο κουτός ο Στρατηγός να κατέβει υποψήφιος απέναντι στο Δημητριάδη όταν η ήττα είναι δεδομένη; Δεν νομίζω. Τη στιγμή που αποχώρησε από μόνος του πριν από 4 χρόνια και στην ουσία δεν έχει χρεωθεί πολιτική ήττα, γιατί να το κάνει τώρα, να χάσει όπως ο Σπυρίδωνας και να σκαλίσει και τα παλιά πάνω που κόντευαν να ξεχαστούν. Για να κάνει τη χάρη στην κλίκα; Λες να ισχύει το ψηλός και άμυαλος; Ίδωμεν………

 4. Efi K. says:

  Χαχαχα αν ισχύει το δημοσίευμα αυτό, θα γελάσει κάθε πικραμένος. Γιατί θα έπρεπε να ντρέπεται και μόνο να το σκεφτεί να ξαναβάλει υποψηφιότητα ο κύριος Στρατηγός. Αυτός που σαν δήμαρχος έλαμψε δια της αδρανείας του, που άφησε τους αητονύχιδες να βάλουν χέρι στα ταμεία του Δήμου, που έφαγαν τόσα λεφτά, που άφησε λίγες οικογένειες να κάνουν κουμάντο και να εκμεταλλευονται όλο το νησί, τους κλεφτονερουλάδες κλπ κλπ. Αυτούς που τώρα θέλουν να τον βάλουν μπροστά μπας και ξαναγυρίσουν στα πράγματα και ξαναρχίσουν τη μάσα που τους έκοψε ο Δημητριάδης. Ντροπή σου κύριε Στρατηγέ αν περνάς τον κόσμο για τόσο χαϊβάνι και νομίζεις ότι ξεχνάει τόσο γρήγορα. Κόπιασε και θα τιμωρηθείς κι εσύ όπως ο Σπυρίδωνας και ακόμα χειρότερα._

 5. Πάνος Θεοχάρης says:

  O Πολάκης του Σύριζα είπε “αν δεν βάλουμε μερικούς στην φυλακή, δεν θα κερδίσουμε στις εκλογές”.

  Κάπως έτσι και στον Πόρο, βγήκαν και τα τρολς της Ποριώτικης Κουμουνδούρου και αρχίσανε τα ποστ.

  Ακόμα και να κερδίσει έτσι ο Δημητριάδης, θα έχει κάνει πιο μεγάλη ζημιά στο νησί…..

 6. Scarlet Prosecutor says:

  Τι σχέση έχουν τα παραπάνω κύριε Θεοχάρη με τον Πολλάκη και γιατί λέτε για Ποριώτικη Κουμουνδούρου?

  Εσείς δηλαδή απέναντι στον κύριο Δημητριάδη δε θέλετε κάποιον νέο, άφθαρτο, με όραμα και καλή ομάδα υποψήφιο? Τον ΚΑΜΕΝΟ το Στρατηγό θέλετε, αυτός σας εκφράζει? Εξ’ όσων γνωρίζω είστε μια γενιάς νεότερης που δεν έχει βγάλει ποτέ δικό της υποψήφιο. Δεν έχετε κάποιον εσείς να προτείνετε? Το Στρατηγό που στις προηγούμενες εκλογές σας πούλησε κανονικά?

  Από που προκύπτει ότι ο κύριος Δημητριάδης έχει κάνει κακό στο νησί? Καταχρήσεις δεν έχει κάνει και προασπίζεται μια χαρά τα συμφέροντα του τόπου. Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να κάνει κ άλλα πράγματα, ειδικά με την προβλήτα του λιμανιού ή σε επίπεδο προβολής. Δεν έχει καταστρέψει τον τόπο όμως.

  Με Στρατηγό απέναντι του ο κύριος Δημητριάδης ανοίγει σαμπάνιες κάθε βράδυ

 7. Poriotis says:

  Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Θεοχάρη, ο Δημητριάδης δεν πρέπει να μιλήσει, δεν πρέπει να βγάλει τα άπλυτα του Στρατηγού και της κλίκας του στη φόρα, να αφήσει τους Ποριώτες στην άγνοια, να δώσει την νίκη στον Στρατηγό να ξαναρχίσουν τη μάσα οι άνθρωποι…… γιατί αν δεν τα κάνει όλα αυτά θα κάνει μεγάλη ζημιά στο νησί!
  Άμα το ‘χεις με την πολιτική και τα κοινά, κάνει μπαμ από μακριά…….

 8. sferos says:

  Αχ καλέ κύριε Θεοχάρη μας χάσατε την πατερίτσα σας και δεν έχετε πια στήριξη από ΜΜΕ και διακρίνω έναν πανικό !!!!!

Σχολιάστε