Κατά 52 Εκατομμύρια Ευρώ αυξήθηκαν τα έσοδα της Π. Αττικής



Katsikaris sgourosΚατά 52 εκατομμύρια Ευρώ αυξήθηκαν τα έσοδα της Περιφέρειας Αττικής στον Προϋπολογισμό της για το Οικονομικό Έτος 2013, ο οποίος διαμορφώνεται στα 460 εκατομμύρια Ευρώ. Το στοιχείο αυτό αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό της 3η Τροποποίησής του, την οποία ενέκρινε, κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια πρόσφατης Συνεδρίασής του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η αύξηση των εσόδων μας κατά 52 εκατομμύρια Ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2013 είναι αποτέλεσμα της χρηστής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης που κάναμε ήδη από το 2003 και συνεχίζουμε. Πουθενά μέσα στον Προϋπολογισμό μας δεν υπάρχουν εγγραφές για δάνεια και ελλείμματα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ίδιας Συνεδρίασης και μετά από διαλογική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, αποφασίστηκε η ακύρωση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην Αμφιάλη.

http://www.aftodioikisi.gr




Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 52εκατ. €, 12%. Οι φόροι πολύ περισσότερο. Κάτι τρέχει με τα μαθηματικά τους. Πού πήγαν τα υπόλοιπα;

 2. Πάνος Θεοχάρης says:

  Γιάννη, το ότι οι φορολογικοί συντελεστές ανεβαίνουν, δεν σημαίνει ότι ανεβαίνουν και τα φορολογικά έσοδα.

  Αν δεν είσαι καρεκλοκένταυρος δημόσιος υπάλληλος, ή πιστός υπήκοος του Ελληνικού Σοβιέτ, θυμάσαι όταν σπούδαζες οικονομικά ότι όσο ανεβαίνουν οι φόροι (ως συντελεστές), από ένας σημείο και πέρα πέφτουν τα φορολογικά έσοδα. Και φυσικά ισχύει και το ανάποδο, ότι είναι πολύ πιθανό να μειώσεις τους φόρους, και να ανεβούν τα έσοδα. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η προεδρία του Ρόλαντ Ρέγκαν στις ΗΠΑ, όπου μειώνοντας τους φόρους σχεδόν στο μισό, τον τρίτο χρόνο τις προεδρίας του είχε όχι απλά ανεβάσει τα φορολογικά του έσοδα σε σχέση με 3 χρόνια πριν, αλλά είχε μαζέψει και τα χαμένα έσοδα της μείωσης…..

  Σήμερα με την ύφεση να χτυπάει το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο, τα κέρδη των εταιρειών μηδενίζονται, τα εισοδήματα κατεβαίνουν, οπότε μπορεί οι φόροι να αυξάνονται, το αποτέλεσμα όμως των φόρων συρρικνώνεται. Ακόμα και η “ατμομηχανή” των φόρων, ο ΦΠΑ, μειώνεται λόγο της πτώσης του τζίρου παντού.

  Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η πατρίδα μας αυτήν την στιγμή. 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι πρέπει να ταΐσουν τα υπόλοιπα 8, είτε ως ασφαλιστικές συνδρομές, είτε ως φόροι. Το 2014 όχι μόνο θα μειωθούν και άλλοι οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ετοιμάσουν να διώξουν καμιά 100αριά χιλιάδες, γιατί απλά δεν θα έχουν λεφτά να τους πληρώσουν….

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Δεν σπούδασα οικονομικά, μηχανικός είμαι, αλλά όλα αυτά τα ξέρω και από την θεωρία στο λύκειο και από την πράξη. Εφόσον κάνουμε συνέχεια τα ίδια και παθαίνουμε τα ίδια, έχω χρέως ως επιστήμονας να καταλάβω ότι ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς είναι για τα πανηγύρια. Σε αυτούς λοιπόν να τα πεις αυτά που μου λες και στον κόσμο που τους ψηφίζει και θα συνεχίσει να τους ψηφίζει, ότι ή βλάκες είναι ή απαταιώνες, γιατί μπορεί να τα ξέρουν και αυτοί και να κάνουν τον Κινέζο.

 4. Πάνος Θεοχάρης says:

  Θα συμφωνήσω ότι είναι για τα πανυγήρια.

  Το πρόβλημα είναι ότι ο λαός θέλει πανυγηριτζίδες, γιατί και οι υπόλοιποι που ψήφισε για να μπουν στην βουλή, είναι ακόμα χειρότεροι…..

  Άλλους τους ψεκάζουν, άλλοι θέλουν να μας κάνουν Σοβιέτ (και δεν το παραδέχονται ευθέως), άλλοι Βόρεια Κορέα (αυτοί το παραδέχονται τουλάχιστον).

  Μπορεί η γλώσσα των αριθμών να μην αρέσει στον λαό, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια σε μεγάλο μέρος…..

 5. Γιάννης Γκούμας says:

  Δεν έχεις δίκιο ότι είναι ακόμα χειρότεροι. Κάποιοι τους έχουμε δοκιμάσει (89-93) και ναι και αυτοί είναι χάλια. Τους υπόλοιπους πότε τους δοκιμάσαμε και ξέρουμε ότι είναι χειρότεροι; Εγώ ξέρω ότι κάτι που δοκιμάζεις και είναι κακό, το ξέρεις, πάει τελείωσε είναι κακό. Ότι δεν έχεις δοκιμάσει μπορεί να είναι οτιδήποτε (καλύτερο, τέλειο, το ίδιο, χειρότερο, χάλια).
  Εξ ορισμού λοιπόν Όσα δεν έχουμε δοκιμάσει υπερτερούν σαφώς και κατά κράτος από τα δοκιμασμένα και χάλια.

  Προτίνω όσοι μας έχει μείνει λίγο μυαλό στο κεφάλι μας και δεν μας το έχει κάνει κουρκούτι τελείως η τηλεόραση να την κλείσουμε το μήνα των εκλογών, να διαβάσουμε τι έχει να μας πει το κάθε κόμμα στο διαδίκτυο (το μανιφέστο του και το πρόγραμμά του και όχι σχόλια) και να δοκιμάσουμε από τα μη δοκιμασμένα ότι ταιριάζει στον καθένα.
  Όσοι έχουν βολευτεί από την σημερινή κατάσταση, ας συνεχίζουν να ψηφίζουν τους απαταιώνες. Δεν θα τους κακολογίσω άλλο.

Σχολιάστε