Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων μετά την επιστράτευση των ναυτικώνIMGP7665Κανονικά γίνεται από το πρωί ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, μετά την επιστράτευση των ναυτικών, που τέθηκε σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Για πρωτοφανή βία και τρομοκρατία έκανε λόγο η ΠΝΟ, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε «ακόμη και τώρα» ανοιχτός σε διάλογο.
Μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς ναυτικούς, η ΠΝΟ ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων εκτός Αττικής και τη συγκέντρωση των απεργιακών δυνάμεων στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας τους.
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΠΝΟ, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί στις 05:00 προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις, κάνει λόγο για«πρωτοφανή βία και τρομοκρατία» από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά. Όπως αναφέρει, «οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση».

Η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:
• Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.
• Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.
• Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο με τους ναυτεργάτες. «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμη και σήμερα». Σε άλλες δηλώσεις του στο Mega o υπουργός τόνισε ότι «οι συνέπειες της ύφεσης δεν θεραπεύονται ούτε με κραυγές ούτε με συνθήματα» και επανέλαβε ότι «εξαντλήθηκε ο διάλογος».

Το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες αλληλέγγυοι πολίτες, ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ – σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ήταν γύρο στις 6.000 – πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε συμπαράσταση των ναυτεργατών, στο λιμάνι του Πειραιά. Στην πορεία συμμετείχε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Πηγές: tvxs.gr
902.gr
Σχολιάστε