Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από το πρωί της ΤετάρτηςΟι γραπτές εγγυήσεις που δόθηκαν στους ναυτεργάτες, από την Υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, οδήγησαν την ΠΝΟ στην απόφαση να μη συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων των Ναυτεργατών με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας.
Η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε στους ναυτεργάτες, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω για θέματα, για τα οποία έχει ήδη ψηφιστεί νόμος.
“Δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις στα αιτήματα των ναυτικών και των συνταξιούχων και νομίζω ότι η ΠΝΟ θα επανεκτιμήσει τη στάση της σε σχέση με την απεργία, η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία αυτή την περίοδο”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κουτρουμάνης.
“Η πρότασή μας αφορά το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτου, που θα είναι και τα δύο αυτόνομα, το μόνο που αλλάζει είναι η εποπτεία τους”, τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Γ. Χαλάς, σημείωσε, πως “η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μάς έδωσε γραπτώς κάποιες απαντήσεις στα αιτήματα που είχαμε θέσει και θα τα συζητήσουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις”.
Πηγή: News247.gr
Σχολιάστε