Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των λέμβων και των φεριμπότ Πόρου – ΓαλατάΦωτογραφία: Γιάννης Δρούγκας

Αποκαταστάθηκε σταδιακά και πλήρως η θαλάσσια σύνδεση Πόρου – Γαλατά, αρχικά με τις λέμβους από το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια με τα φέριμποτ, να εκτελούν τα πρώτα δρομολόγια στις 14:30, μετά την απαγόρευση απόπλου, που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Πόρου, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όπως ήταν φυσικό, το απαγορευτικό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων, καθώς εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να μεταβούν στις εργασίες τους και άνθρωποι αποκλείστηκαν και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν σπίτι τους, είτε στο Γαλατά και τον Πόρο, είτε κάποιοι από τους επισκέπτες στις οικίες τους στην Αττική.

Το θέμα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου των θαλάσσιων μεταφορών υποστήριξαν ότι ορθώς εκδόθηκε η απαγόρευση απόπλου από το Λιμεναρχείο, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δυσμενείς και έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές των πληρωμάτων και των επιβατών.

Το απόγευμα της Δευτέρας, δημοσιεύθηκε στο facebook το ακόλουθο βίντεο, το οποίο δείχνει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο δίαυλο.
Σχολιάστε