Καλέσματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα σε 28 πόλεις του κόσμου (χάρτης)


Φωτό: Μάριος Λώλος

Φωτό: Μάριος Λώλος

Απέναντι στις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας, δημιουργείται ένα κίνημα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Το Ευρωπαϊκό δίκτυο αλληλεγγύης Transform έχει βάλει στον παγκόσμιο χάρτη όλα τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που θα λάβουν χώρα κυρίως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, παραμονή του καθοριστικού Eurogroup στο οποίο Ελλάδα κι ΕΕ θα επιδιώξουν την εξεύρεση μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για καλέσματα σε πάνω από 30 πόλεις στην Ελλάδα, 26 πόλεις της Ευρώπης αλλά και την Νέα Υόρκη και την Μπραζίλια της Βραζιλίας. Το μήνυμα του Transform είναι «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται την αλληλεγγύη μας».

Οι διοργανωτές ανά τον κόσμο καλούν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα με μια μαχητική πολιτική ανάλυση:

Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε

Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!

Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.

Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.

Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Θα νικήσουμε!.

Μπορείτε να δείτε το διαδραστικό χάρτη πατώντας εδώ.

http://www.koutipandoras.gr/article/133174/kalesmata-allileggyis-pros-tin-ellada-se-28-poleis-toy-kosmoy-hartis
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μεγάλη επιτυχία η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Πρωτοφανής συμμετοχή που, ομολογουμένως, δεν την περίμενα. Με το χιόνι να πέφτει, χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας. Άνθρωποι αποφασισμένοι για ό,τι ήθελε προκύψει, αλλά, κυρίως, άνθρωποι ανακουφισμένοι που είδαν ότι έπαψαν πια να επηρεάζουν τον κόσμο οι τρομοκρατικές κορώνες των βουλευτών της ΠολαΝΔΣόκ και τα τρομοκρατικά δελτία που έκρωζαν τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια και όλοι οι διαπλεκόμενοι που έτρωγαν με δέκα μασέλες τον κόπο και τον μόχθο των εργαζομένων.

Σχολιάστε