Καθετή: Σεμινάριο «Πολιτισμικό σοκ & διαπολιτισμική επικοινωνία»Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ., η Καθετή, σε συνεργασία με την Αναστασία Καρούτη, διοργανώνει το δωρεάν σεμινάριο «Πολιτισμικό σοκ & διαπολιτισμική επικοινωνία» για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, αλλά και για όποιον/-α ενδιαφέρεται να μάθει πώς να προσαρμόζεται πιο εύκολα σε διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, αλλά και πώς να μην αποκλείει άτομα διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τι είναι το πολιτισμικό σοκ και να μελετήσουμε βασικές αρχές της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, όπως η ενεργητική ακρόαση. Μέσα από ασκήσεις βιωματικού χαρακτήρα, θα μάθουμε πώς μπορούμε να προσαρμοζόμαστε ευκολότερα σε ένα νέο περιβάλλον, πώς να κατανοούμε την τοπική κουλτούρα και πώς να προσαρμόζουμε τον τρόπο διδασκαλίας μας ώστε να περιλαμβάνει άτομα όλων των πολιτισμικών υποβάθρων.

Το σεμινάριο βασίζεται στη μεθοδολογία της βιωματικής μάθησης, μιας διαδικασίας που στόχο έχει να μεταδώσει στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες σε αυτή δεξιότητες, γνώσεις και αξίες χρήσιμες για τη μελλοντική τους ζωή, μέσα από άμεσα βιώματα, παιχνίδια ρόλων, ομαδικές συζητήσεις και δραστηριότητες.

Η εκπαιδεύτρια και μεταφράστρια Αναστασία Καρούτη έχει διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ και σχολές μαθητείας, καθώς και σε κέντρα ξένων γλωσσών και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, τη μη-τυπική και βιωματική μάθηση, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως εκπαιδευτική σύμβουλος σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, το 2013-2014 συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων GROW (Şcoala de Valori, Ρουμανία).

Συνεργάζεται με την Καθετή και στο «Γυροσκόπιο», ένα δωρεάν σεμινάριο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για έφηβους/-ες 16-19 ετών. Το σεμινάριο εντάσσεται στο «Σχολείο των Εκπαιδευτικών», τον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, και όχι μόνο, που η Καθετή φιλοδοξεί να καθιερώσει στο πλαίσιο της λειτουργίας της. Το «Σχολείο των Εκπαιδευτικών» προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους, να αξιοποιήσουν καλύτερα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και να μάθουν δημιουργικά και βιωματικά. Οι στόχοι των σεμιναρίων και των εργαστηρίων του «Σχολείου των Εκπαιδευτικών», αλλά και της Καθετής γενικότερα, εναρμονίζονται με τους 17 παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Πληροφορίες Διεξαγωγή: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 6 μ.μ. Συμμετοχή: Δωρεάν.

Πληροφορίες/κρατήσεις: info@katheti.gr, 6932190365, 2298043825 Επικοινωνία Τηλέφωνο: 6932190365, 2298043825 Email: info@katheti.gr
Σχολιάστε