Καθετή: Μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά! (βίντεο)Με ένα ξεχωριστό βίντεο, συνοψίζει τον ένα χρόνο πανδημίας η “Καθετή”. Το βίντεο συνοδεύεται από το ακόλουθο κείμενο:

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά, που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Μας έκλεισε στα σπίτια μας, άλλαξε την καθημερινότητά μας και σε πολλές περιπτώσεις προκάλεσε πόνο, φτώχεια και μοναξιά. Όμως ανέδειξε και «καθημερινούς» ήρωες, ελπιδοφόρους ανθρώπους που αντιστέκονται στις δυσκολίες με δύναμη, θετική σκέψη και προσφορά.

Η ζωή εν μέσω πανδημίας Μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες, άλλα και με φάρο την ελπίδα, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα. Έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα σε όλη την Ελλάδα από την εποχή που ιδρύθηκε! Ποιος το περίμενε! «Γεμίσαμε» ανθρώπους. Εθελοντές, ντόπιους και όχι μόνο, που προσφέρουν τις γνώσεις, τον χρόνο, και ενέργειά τους για να υλοποιηθούν τα σχέδια και οι δράσεις μας.

 

Έτσι ενισχύθηκε η προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, να αναδείξουμε την περιοχή μας και να συμβάλουμε στον πολιτισμό της. Το εργαστήρι ζωγραφικής με μαθητές από πολλά μέρη της Ελλάδας, η έκθεση ζωγραφικής, το φωτογραφικό ημερολόγιο. αλλά και η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

 

Ξεκινήσαμε το θεατρικό εργαστήρι με σκοπό τη θεατρική καταγραφή της περιοχής. Μιλήσαμε για τα τοπικά προϊόντα, τους ντόπιους παραγωγούς, τους επαγγελματίες με πρωτοπόρο δράση, αλλά και για τα βιβλία που αναφέρονται στην περιοχή, τους συγγραφείς, τους ζωγράφους και τους φωτογράφους της. «Επενδύσαμε» στην εκπαίδευση με μαθήματα ελληνικών, σεμινάρια, όπως αυτό του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, αλλά και το πρόγραμμα «Ζωή & Καριέρα», που συμπεριλαμβάνει Coaching και Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Παρουσιάσαμε μέντορες της περιοχής να μιλάνε για το επάγγελμά τους και τα μυστικά του. Και όλα αυτά με εργαλείο το διαδίκτυο, μιας και το «από κοντά» φαντάζει δύσκολο πλέον στις μέρες μας. Αφήσαμε πίσω μια χρονιά που δεν είναι υπερβολή να πούμε πως άλλαξε τον κόσμο και ελάχιστοι θα ήθελαν να θυμούνται.

 

Όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που αξίζει να θυμόμαστε, γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε, σε 2 λεπτά, εικόνες, πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της Καθετής το 2020. Τελικά, ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά! Ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί. Και συνεχίζουμε, γιατί η ζωή είναι δημιουργική!

Υποστηρίξτε το έργο μας: https://katheti.gr/support-us/?

Μουσική: Maria Magdalena

Το τραγούδι “Πράσινο νησί” είναι δημιουργία του Κώστα Γάκη.

 
Σχολιάστε