Καθαρίστηκαν οι παραλίες του ηπειρωτικού τμήματος του Δήμου ΠόρουΌπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Δήμος Πόρου, διοργάνωσε εξόρμηση καθαρισμού παραλιών του ηπειρωτικού τμήματος του δήμου, με τη συμμετοχή της εταιρίας καθαριότητας και εθελοντών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέτος έγινε αντιληπτό ότι οι καθαρισμοί αποδίδουν, καθώς οι παραλίες ήταν συγκριτικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα περασμένα χρόνια, αφού καθαρίζονται σε ετήσια βάση.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ανάρτησε το ακόλουθο σχόλιο:

“Για 4η συνεχή χρονιά, καθαρίσαμε φέτος τις νότιες παραλίες της Πελοποννησιακής ακτής του Δήμου μας. Η βελτίωσή τους είναι πλέον αισθητή, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχαμε απομακρύνει το σύνολο σχεδόν των ογκωδών απορριμμάτων που βρίσκονταν εκεί επί δεκαετίες και έτσι η «δουλειά» φέτος περιορίστηκε κυρίως σε μικρότερα πλαστικά που ξεβράστηκαν το χειμώνα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του εργολάβου καθαριότητας και τους εθελοντές που συμμετείχαν στους καθαρισμούς!

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δ. Στρατηγό (στον οποίο δεν θα αναφερόμουν σε μια τέτοια ανάρτηση), που επέλεξε «πάρα πολύ εύστοχα» τη σημερινή μέρα για να δημοσιεύσει την έκθεση ιδεών του για το περιβάλλον, αλλά και τους υποψηφίους του που με κατηγόρησαν για έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τους απαντώ ότι 5 χρόνια δεν έχω δει ούτε έναν από αυτούς να λερώνει τα χέρια του σε καμία από τις δεκάδες σκληρές περιβαλλοντικές δράσεις που διενεργούμε και γενικότερα ότι δεν έχω δει να συμμετέχει ποτέ στις δράσεις αυτές ούτε ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης. Ο Δήμος Πόρου μέχρι το 2014 ήταν ουραγός σε ζητήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και σήμερα είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα.

Εξαιτίας δικής τους επιλογής, λοιπόν, η περιβαλλοντική ευαισθησία στον Πόρο αποτελεί (δυστυχώς) μονοπώλιο της παράταξής μας. Τους ευχαριστώ λοιπόν που με ανάγκασαν να το επισημάνω με τόσο κατηγορηματικό τρόπο!

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν σήμερα οι κ. Π.Ρούσσος και Δ. Συξέρης δεν έχουν καμία σχέση με τον Δήμο, αλλά αποτυπώνουν παράνομες συμπεριφορές κάποιων συμπολιτών μας”
Σχολιάστε