Κάτι από… Βενετία: Ξεκίνησε τα δρομολόγια η “βάρκα του Λιμανιού” στον Πόρο


Ξεκίνησε χθες η λειτουργία της “βάρκας του λιμανιού”, που πραγματοποιεί δρομολόγια στον παραδοσιακό οικισμό με αφετηρία το νέο λιμάνι (σιντριβάνι Γοργόνας) και με στάση στη Δημοτική Αγορά, καταλήγει στην Πούντα.
Πρόκειται για ένα δρομολόγιο, που αν στηριχθεί και διαφημιστεί από τους ποριώτες επιχειρηματίες στους πελάτες και επισκέπτες του νησιού, θα προσφέρει αξιόπιστη λύση στις μετακινήσεις, αλλά και τουριστική ατραξιόν για το νησί, που θα μείνει αξέχαστη σε όσους εξυπηρετηθούν.
Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης αναφέρει:
“Ο Πόρος πρωτοπορεί θεσπίζοντας θαλάσσια δημοτική συγκοινωνία για τις μετακινήσεις εντός του Κέντρου του.
Τα δρομολόγια είναι πολύ πυκνά και ταυτίζονται με τις ώρες της πεζοδρόμησης: κάθε μισή ώρα το βράδυ (19:00 με 01:15) και κάθε μία ώρα (14:30, 15:30, 16:30) το μεσημέρι.
Σε συνδυασμό με τις βάρκες Ασκελίου και Νεωρίου και το δημοτικό mini bus (10:00 – 15:00 και 19:00 με 24:00), οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού έχουν πλέον πολλές διαφορετικές δυνατότητες πρόσβασης στο Κέντρο χωρίς να χρησιμοποιούν το Ι.Χ. ή το μηχανάκι τους.
Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στο νησί μας σήμερα βρίσκονται περισσότερα από 1.000 (!) αυτοκίνητα και εφόσον ως προορισμός επιθυμούμε να έχουμε τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα, η εξεύρεση λύσεων ώστε αυτά να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν λιγότερο, αποτελεί μονόδρομο!
Βάρκες λοιπόν, ποδήλατα και πεζοδρόμηση δείχνουν το μέλλον του νησιού μας!”Σχολιάστε