Ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου – Θα αποκτηθεί και ασθενοφόροΜε δελτίο τύπου, ο Δήμος Πόρου, επιβεβαιώνει την είδηση που σας μετέδωσε το porosnews.gr και αφορά την ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Πόρο. Η ανακοίνωση του Δήμου Πόρου, περιέχει ένα ακόμη καλό νέο, που αφορά την απόκτηση συγχρόνου ασθενοφόρου που δώρισε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης και το οποίο αυτή τη στιγμή μετασκευάζεται με κόστος που καλύπτεται από δωρεές επιφανών συντοπιτών μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πόρου έχει ως εξής:

“Ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου

Δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2017 η Κοινή Απόφαση Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου. Το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο θα αποτελεί αναβαθμισμένη μορφή του σημερινού Περιφερειακού Ιατρείου του Κ.Υ. Γαλατά και θα διαθέτει το ακόλουθο ιατρικό προσωπικό για να εξυπηρετεί το νησί του Πόρου: έναν παθολόγο, έναν παιδίατρο, έναν οδοντίατρο, ένα νοσηλευτή και ένα βοηθό ιατρικών-βιολογικών εργαστηρίων. Ο Δήμος μας θα συνδράμει το νέο Ιατρείο με σύγχρονο ασθενοφόρο που δώρισε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, το οποίο αυτή τη στιγμή μετασκευάζεται με κόστος που καλύπτεται από δωρεές επιφανών συντοπιτών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα του Δημάρχου (αναλυτική ενημέρωση θα γίνει με επόμενο Δελτίο Τύπου).

Επισημαίνεται ότι το νησί του Πόρου είναι το μόνο του πληθυσμιακού του μεγέθους στο οποίο δεν υπάρχει Πολυδύναμο Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας, ενώ μέχρι το 2015 δεν είχε υποβληθεί ποτέ στην Πολιτεία αίτημα για τη δημιουργία της αναγκαίας αυτής δομής πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία το 2015 μετέφερε το Περιφερειακό Ιατρείο στο πρώην κτ. ΚΑΠΗ και παράλληλα διαμόρφωσε και υπέβαλε στο Υπουργείο Υγείας το σχετικό αίτημα, το Υπουργείο προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες για την ίδρυση του Πολυδύναμου Ιατρείου. Ο Δήμος Πόρου επιθυμεί να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην ιστορική αυτή εξέλιξη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, τη Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Όλγα Ιορδανίδη και τη βουλευτή Α’ Πειραιά κ. Γεωργία Γεννιά.

Η έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.”
Σχολιάστε