Θ. Δρίτσας: Οι εκλογές είναι μονόδρομοςΤις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, σχολίασε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα και της Μαίρης Πολλάλη στον Real fm, ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
Ερωτώμενος για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για επιλεκτική διαγραφή του χρέους ο κ. Δρίτσας δήλωσε πως αυτή η θέση ήταν σαφής, τόσο προεκλογικά, όσο και τα τελευταία δυόμησι χρόνια του μνημονίου και δεν είναι αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναγκαιότητα για να ζήσει η ελληνική κοινωνία. «Όταν το δίλλημα τίθεται με τόσο ακραίους όρους: ή εξυπηρέτηση του χρέους ή διάλυση της κοινωνίας, τότε και οι αποφάσεις του ΟΗΕ, έχουν κατοχυρώσει την προτεραιότητα της διάσωσης των κοινωνιών. Ακόμα και την διαγραφή των χρεών» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, της οποίας στόχος θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν δεσμεύτηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών, σημειώνοντας πως αν τα δυο μεγάλα κόμματα έλαβαν το μήνυμα των εκλογών, τότε θα πρέπει να δεσμευτούν απέναντι στην λαϊκή ετυμηγορία.
Ερωτώμενος για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την κατάργηση ή την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κ. Δρίτσας δήλωσε πως με δεδομένο ότι το μνημόνιο είναι ο μηχανισμός εκείνος, που επιτρέπει στους δανειστές να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους και συνεπάγεται αυτή η απαίτηση, την ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τη λιτότητα. Όταν λοιπόν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, με σκοπό τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους αυτού, όπως είναι και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν νοείται να αρχίσει αυτή η διαπραγμάτευση με το μνημόνιο εν ισχύει. Πρέπει λοιπόν να έχει καταγγελθεί, ως σύμβαση δεσμευτική για να αρχίσει αυτή η διαπραγμάτευση.
Σχολιάζοντας την καταγγελία του Γιάννη Δραγασάκη για το ποιος πολιτικός αρχηγός, εγχώριων πολιτικών δυνάμεων, παρενέβη προς τον Μπαρόζο, για να πει ότι εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, ο κ. Δρίτσας δήλωσε πως δεν γνωρίζει, προς το παρόν, σε ποιόν αναφέρεται ο συνάδελφος του, ωστόσο έχει 100% εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της καταγγελίας του, και αποκλείεται αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης να μην έχει βάση.
Ερωτώμενος για το αν η άρνηση Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης, γίνεται για να οδηγηθούμε εκ νέου σε εκλογές, ώστε να ανεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του, ο κ. Δρίτσας απάντησε πως δεν είναι αλήθεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται τα πάντα. Δήλωσε πως οι όροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν σκληροί, αλλά συμβατοί με τη λαϊκή εντολή και ότι δεν αποτέλεσε κριτήριο η αύξηση της δημοτικότητάς του ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνοντας ο κ. Δρίτσας δήλωσε, πως η Αριστερά δεν πρόκειται να συναινέσει ποτέ στη νόθευση της λαϊκής εντολής και σε μια μεταμοντέρνα δημοκρατία που άλλα λέμε και άλλα κάνουμε, συμπληρώνοντας πως οι εκλογές απ’ ότι φαίνεται, είναι πλέον μονόδρομος.
Σχολιάστε