Θ. Δρίτσας: “Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στους ναυτεργάτες”Ο βουλευτής Α’ Πειραιά & Νησιών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή την 48ωρη απεργία της ΠΝΟ Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να μη δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών και αντίθετα διαλέγει τη στρατηγική της έντασης. Μια απλή αναβολή των μέτρων για μετά τις εκλογές θα αρκούσε για να εκτονώσει το κλίμα. Αντίθετα επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να ρίξει στις πλάτες των αγωνιζόμενων ναυτικών τις δικές της ευθύνες.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες και τα φιλικά τους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ας αναζητήσουν όμως τις ευθύνες για τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νησιωτικός τουρισμός στις υπέρογκες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι σήμερα φθάνουν μέχρι και το 25%, στη μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και κυρίως στη μείωση των εισοδημάτων που έχουν μετατρέψει τις πασχαλινές διακοπές για τους περισσότερους Έλληνες και τις περισσότερες Ελληνίδες σε πολυτέλεια. Είναι δε άξιο απορίας, πώς, όταν πριν από μερικές μόνο ημέρες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων, όλοι οι σημερινοί ανησυχούντες για τον τουρισμό έμειναν απαθείς.

Η διατήρηση του Οίκου Ναύτου και του ΓΕΝΕ, η αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας των ελλήνων ναυτικών, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μη περικοπή των συντάξεων καθώς και σειρά άλλων δίκαιων αιτημάτων απαιτούν ικανοποίηση ώστε να σταματήσει η απαξίωση της ναυτεργασίας. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει έστω και την ύστατη στιγμή ρεαλιστικές απαντήσεις ικανοποιώντας τα αιτήματα των ναυτικών. Διαφορετικά αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες για αυτή την ένταση που όλα δείχνουν ότι την επιλέγει ως επικίνδυνη τακτική στα αδιέξοδα της”.
Σχολιάστε