Θρύλος… χάνει – κερδίζει…Σχολιάζει ο Άρις Αντάνης

Αγαπητοί συμπατριώτες,  Ποριώτες, Τροιζήνιοι και Συνέλληνες, Φίλαθλοι, ακόμα και Οπαδοί,

Με αφορμή την παρούσα ανάρτηση στο Porosnews, σχετικά με τον Χρήστο Κόντη, που ανέλαβε καθήκοντα βοηθού του Τάκη Λεμονή, του επονομαζόμενου και “Τάκαρου”, θα ήθελα να θυμίσω σε όλους,  ότι ο Ολυμπιακός Πειραιώς, (Ο.Σ.Φ.Π.),  εκτός της αθλητικής του ιδιότητας και της ένδοξης πορείας του στο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο, διαδραματίζει και ρόλο κοινωνικό, στους πολίτες της ταλαιπωρημένης  πατρίδας μας,  της Ελλάδας. Ποιος είναι ο κοινωνικός του ρόλος; Εξηγούμαι πάραυτα:

Κάθε φορά που παίζει, προσφέρει αυθόρμητη και πηγαία  χαρά στο 50% του πληθυσμού της Ελλάδας, άσχετα αν κερδίζει ή αν χάνει. Πχ στο 3-2 υπέρ της ΑΕΚ, χάρηκε η μισή Ελλάδα. Το ίδιο θα συμβεί και  αν χάσει στο Champion’s League. Ο μισός πληθυσμός της χώρας θα ξεχάσει  όλα του προβλήματα και θα ευτυχήσει.  Έστω για λίγο. Λίγο είναι κι αυτό;

Φυσικά,  όταν κερδίζει, οι οπαδοί του Ολυμπιακού χαίρονται και νιώθουν  μεγάλη ευτυχία. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποτελούν το άλλο 50% του πληθυσμού.

Για αυτό κι εγώ στο βιβλίο μου “Οσονουπωσελιγάκι”, με ποιήματα (τρίστιχα 17 συλλαβών χάι-κου) έχω γράψει, στη σελίδα 50:

“Χάνει-κερδίζει

ο ‘Θρύλος’, μισή Ελλάς

πανηγυρίζει”.

ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ

arimari@otenet.gr
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Στη φωτο είναι μία από τις παλιές συνθέσεις του Α.Ο.Π
  (Αθλητικός Όμιλος Πόρου) που διαδέχτηκε τη “Σφαιρία”
  ΑΑ

 2. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
  αα

Σχολιάστε