Θρίαμβος του ΣYΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά – Χωρίς βουλευτή το ΠΑΣΟΚΕντυπωσιακά τα αποτελέσματα των εκλογών στη εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς και Νήσων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύχτηκε πρώτο κόμμα με 2.5% διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία που παραδοσιακά είχε μεγάλη δύναμη στα νησιά. Το ΠΑΣΟΚ, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν θα εκπροσωπείται με βουλευτή από την Α’ Πειραιά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κανείς από τους Τροιζήνιους βουλευτές δεν κατάφερε να εκλεχθεί.
Μετά από τα τελικά αποτελέσματα στον Πειραιά, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, εκλέγουν από έναν βουλευτή.
Για τον Σύριζα εκλέγεται ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, για την Νέα Δημοκρατία ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ. Παναγιώτης Μελάς, για το ΚΚΕ η κ. Ελπίδα Παντελάκη, για τη ΔΗΜΑΡ η κ. Μαρία Ρεπούση και για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Κουζήλος Νικόλαος.
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Μαΐου οι εκλογές στον Δήμο Πόρου που διεξήχθησαν στα εκλογικά τμήματα που είχαν στεγασθεί στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Πόρου.
Στη διαδικασία συμμετείχαν 14 υπάλληλοι του Δήμου Πόρου που συντονισμένα φρόντισαν για την προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων, την διανομή του εκλογικού υλικού, την ομαλή ροή της ψηφοφορίας και την μεταφορά των αποτελεσμάτων ανά τμήμα στον Δήμο και την αποστολή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα παρελήφθησαν τα αποτελέσματα και από το τελευταίο τμήμα και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης ανά συνδυασμό.

Για το σύνολο της Α’ Πειραιά και για κάθε Δήμο ξεχωριστά πατήστε εδώ
Σχολιάστε