Θα μας τρελάνει η Τρόικα – Ζητούν την εκκένωση των μικρών, πληθυσμιακά, νησιών!Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινε ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε με το δημοσίευμα του protothema.gr, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να διαψεύσει τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, λέγοντας ότι «ουδέποτε τέθηκε από την Τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας».

Όμως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ’ αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός.
Την είδηση διέψευσε αργότερα και ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr την χαρακτήρισε “πρωταπριλιάτικο αστείο”.
“Δεν έχει ειπωθεί ποτέ από κανέναν της τρόικας σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιο πράγμα. Ακόμα κι αν είχε ειπωθεί θα ήταν μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο”, είπε χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο κ. Μουσουρούλης, ο οποίος νωρίτερα είχε διαψεύσει την είδηση με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.
Αν ωστόσο η είδηση δεν είναι απλή φάρσα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής υπάρχουν 2 τέτοια νησιά. Στον Αργοσαρωνικό υπάρχει η νήσος Δοκός στην Ύδρα με 43 κατοίκους και τα Αντικύθηρα με 44.
Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Ο στόχος δεν ήταν ο ξεριζωμός των οικογενειών. Αν συνδιάσει κανείς την απαίτηση με το γεγονός ότι σκοπεύουν να πουλήσουν/νοικιάσουν νησιά και βραχονησίδες σε επενδυτές, οι οικογένειες αυτές είναι εμπόδιο. Και εφόσον αυτά τα νησιά έχουν 100-150 κατοίκους, σημαίνει ότι έχουν και αρκετή έκταση για περιθώρια αξιοποίησης.

    Το ερώτημα είναι γιατί δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας αυτών των οικογενειών γύρω από αυτή την αξιοποίηση. Δεν είναι απαραίτητο να εργαστούν όλοι από μία τέτοια κοινωνία σε αυτή την αξιοποίηση. Αρκεί που μερικοί από αυτούς θα εισάγουν χρήματα στην τοπική οικονομία, ώστε να μην είναι τόσο βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό αυτές οι κοινωνίες.

    Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που θα τις εφαρμόσουν.

Σχολιάστε