Θέμα και στον Γαλατά ο Λιμενάρχης Πόρου – Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τροιζηνίας – Μεθάνων θα συζητηθούν τα τραπεζοκαθίσματαΑναστάτωση και ερωτηματικά έχουν προκληθεί στους κατοίκους του Γαλατά και των Μεθάνων, από τον τρόπο λειτουργίας και τις ενέργειες του Λιμεναρχείου Πόρου, τις προηγούμενες ημέρες.  

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων θα γίνει την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα με θέμα την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του mymethana.gr, θα συζητηθεί η καθυστέρηση στην έγκριση των σχετικών αδειών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς και οι συνεχείς έλεγχοι για το ζήτημα αυτό από το Λιμεναρχείο Πόρου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί ψήφισμα το οποίο θα παραδοθεί στους αρμόδιους του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή.

Με ανώνυμη καταγγελία ο Λιμενάρχης Πόρου διέταξε έλεγχο για τα τραπεζοκαθίσματα του Γαλατά για δεύτερο συνεχόμενο εορταστικό τριήμερο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του mymethana.gr οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι ανάστατοι, καθώς ανήμερα την 25η Μαρτίου, Ο Λιμενάρχης Πόρου Γ. Αθηναίος έδωσε και πάλι εντολή στους υφιστάμενους του να ελέγξουν τα καταστήματα στο Γαλατά αν έχουν άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα τραπεζοκαθίσματα. Μάλιστα, επειδή δεν είχαν υπηρεσιακό αυτοκίνητο οι Λιμενικοί στα Μέθανα, τους έστειλε με οδηγό από τον Πόρο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο από τον Πόρο στα Μέθανα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους. Με άλλα λόγια μετακινήθηκε το αυτοκίνητο πάνω από 100 χιλιόμετρα επειδή κάποια ανώνυμη γυναίκα κατήγγειλε ότι στον Γαλατά, χωρίς άδεια, έχουν αναπτύξει τα τραπεζοκαθίσματα. Ο Λιμενάρχης Πόρου, για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν στις Απόκριες, διέταξε να γίνουν έλεγχοι. Συμπτωματικά και οι δύο ημέρες που έγιναν οι έλεγχοι ήταν οι μοναδικές που ο κόσμος τόλμησε και βγήκε από τα σπίτια του.

Το δημοσίευμα, αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο Λιμενάρχης, γνώριζε και τούτη τη φορά ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχουν προωθηθεί στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για την τελική έγκριση. Δεν γνωρίζουμε αν μπορούν να κινηθούν αυθημερόν οι κρατικές υπηρεσίες μόνο με ανώνυμες καταγγελίες, προφανώς θα υπάρχει σχετική νομοθετημένη διάταξη για να κινηθεί άμεσα ο Λιμενάρχης. Για την ικανοποίηση της περιέργειας μας θα υποβάλλουμε σχετική ερώτηση στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να λάβουμε τις σχετικές υπεύθυνες απαντήσεις».

Τέλος το mymethana.gr αναφέρει πως η συμπεριφορά του Λιμενάρχη έχει διχάσει τους επαγγελματίες της περιοχής και οι συζητήσεις αν έχει δίκαιο ή όχι για τις συγκεκριμένες πράξεις είναι αντιφατικές και για το ποιος έχει δίκιο είναι θέμα χρόνου να αποδειχθεί.

Το mymethana.gr θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα και ζητάει απαντήσεις από τον ίδιο τον Λιμενάρχη ή από τους υποστηρικτές του:

 1. Έδωσε εντολή να μετακινηθεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο από τον Πόρο για την ανώνυμη καταγγελία και όχι για την μετακίνηση των Λιμενικών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου;
 2. Δεν γνώριζε ότι οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχουν επιστρέψει με έγκριση;
 3. Η υπηρεσία του Λιμενικού ενεργοποιείται αμέσως και στις ανώνυμες καταγγελίες;
 4. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Μεταθέσεων για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι κάποιος αξιωματικός στη ίδια θέση; Για τρία για τέσσερα ή για απεριόριστο χρονικό διάστημα;
 5. Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων είναι η μοναδική παρανομία που υπάρχει στην περιοχή και είναι αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Πόρου;
 6. Πόσες ώρες καθημερινά βρίσκεται στο Λιμεναρχείο;

 

Θέμα και με την μετακίνηση των Λιμενικών από τα Μέθανα στον Γαλατά

Την προηγούμενη Παρασκευή, το mymethana.gr είχε αποκαλύψει ότι 2 Λιμενικοί από το Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων είχαν υποχρεωθεί να μεταβούν το Σάββατο 25 Μαρτίου στα Γαλατά για μέτρα τάξης με δικά τους μέσα, παρά το γεγονός ότι το Λ.Τ. Μεθάνων ενημέρωσε τον Λιμενάρχη Πόρου ότι το αυτοκίνητο του τμήματος είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης. Η απόσταση μεταξύ Μεθάνων – Γαλατά είναι 25 χιλιόμετρα, δηλαδή αναγκάζονται με διαταγή του Λιμενάρχη να πάνε στον Γαλατά και να υποστούν μια δαπάνη ίση με την αξία της βενζίνης που αντιστοιχεί σε 50 χιλιόμετρα! Όπως διέρρευσε αρχικά το Λιμεναρχείο Πόρου ζήτησε να μεταβούν στον Γαλατά 4 άτομα από τα Μέθανα για μέτρα τάξης, ωστόσο μετά από την αλληλογραφία που μεσολάβησε εγκρίθηκε τελικά η μετάβαση 2 ατόμων. Το ζητούμενο όμως είναι ότι δεν μπορεί να υποχρεώνονται οι Λιμενικοί να μεταβαίνουν για υπηρεσιακούς λόγους με δικά τους αυτοκίνητα. Το θέμα της γεωγραφικής κάλυψης είναι εξαιρετικά επίκαιρο και πρέπει το υπουργείο Ναυτιλίας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος να το επανεξετάσει.

Μάλιστα το Σάββατο, δημοσίευμα της ιστοσελίδας mellon.gr, επέρριπτε ευθύνες στην Διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Μεθάνων, Σημαιοφόρο Χριστίνα Καπόλα, για την μη ορθολογική διαχείριση του θέματος των εκτάκτων μετακινήσεων των Λιμενικών από τα Μέθανα στον Γαλατά.

Ο Σάββας Αθανασίου κάλεσε σε σύσκεψη δημάρχους και επαγγελματικούς φορείς για τα θέματα του Λιμεναρχείου

Με αφορμή τα επανειλημμένα θέματα που δημιουργούνται σε σχέση με το Λιμεναρχείο Πόρου και τα προβλήματα που αντικειμενικά υπάρχουν στη λειτουργία του Λιμεναρχείου και του Α’ Τμήματος, ο Σάββας Ν. Αθανασίου εξέδωσε το Σάββατο 25 Μαρτίου την ακόλουθη ανακοίνωση: “Καλώ τους δημάρχους Πόρου, Τροιζηνίας – Μεθάνων, την μειοψηφία και στους δύο δήμους, τους επαγγελματικούς φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο σε κοινή σύσκεψη προκειμένου να δράσουμε από κοινού για τα ζητήματα που μας απασχολούν και να συζητήσουμε την κατάσταση. Επίσης, αναλαμβάνω πρωτοβουλία να συννεννοηθώ με το γραφείο του υπουργού κ. Π. Κουρουμπλή προκειμένου να συναντηθούμε μαζί του και του εκθέσουμε τα ζητήματα που άπτονται στη λειτουργία του Λιμεναρχείου και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της περιοχής με τον Πειραιά”.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Νίκος says:

  Συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τροιζηνίας και στους επιχειρηματίες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων που κινήθηκαν άμεσα καταγγέλλοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του Λιμενάρχη που χρόνια τώρα ΄΄ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ΄΄ εφαρμόζει τους νόμους στην περιοχή της τέως επαρχίας Τροιζηνίας.
  Τώρα μην περιμένετε ο Λιμενάρχης να απαντήσει στις ερωτήσεις που εύλογα του θέσατε.
  Θα σας γράψει στα ……. όπως έκανε και στον Εμπορικό Σύλλογο του Πόρου που τον είχε καλέσει στην Γενική του Συνέλευση και μάλιστα του είχε δώσει τις ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσει, αλλά αυτός ούτε καν προθυμοποιήθηκε να εμφανισθεί. ΟΙ πληροφορίες λένε ότι είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του, που φυσικά είναι πολυτιμότερος από τους πολίτες που πρέπει να υπηρετεί.
  Ξανά συγχαρητήρια στους Τροιζήνιους για τις σωστές κινήσεις τους και είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν οι Ποριώτες.

 2. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Ο χρόνος παραμονής σε κάποια υπηρεσία του Λ.Σ. ή των Ε.Δ. είναι γνωστό σε όσους υπηρέτησαν ως μόνιμα στελέχη ή στρατεύσιμοι ότι δεν είναι προκαθορισμένος εξαρτώμενος από τις υπηρεσιακές ανάγκες και την διαθεσιμότητα του προσωπικού.Επομένως το πόσα χρόνια θα παραμείνει ο κ.Λιμενάρχης στην θέση του δεν είναι προκαθορισμένο και προφανώς αφορά την υπηρεσία και μόνον.Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες του ΠΟΡΟΥ και της ΤΡΟΙΖΗΝΊΑΣ είναι ο τρόπος ασκήσεως των καθηκόντων του και η συμπεριφορά του προς τους Ποριότες και Τροιζήνιους.Ενα ερώτημα που τίθεται σε κάποιον ο οποίος έχει ζήσει στον Πόρο για πολλές δεκαετίες είναι το ότι σε μια θέση στην οποίαν ανέκαθεν τοποθετούντο κατώτεροι αξιωματικοί προερχόμενοι εξ υπαξιωματικών,σήμερα είναι τοποθετημένος ανώτερος αξιωματικός καριέρας.Διερωτώμαι εάν ξαφνικά η περιοχή απέκτησε τόσο υπηρεσιακό ενδιαφέρον,ώστε να απαιτείται ο επικεφαλής του Λιμεναρχείου να είναι αυτής της κατηγορίας.

 3. aixmiros says:

  Δυστυχώς μεγάλο μέρος των αξιωματικών που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Λιμεναρχείο και των Μεθανων αγνοούν και τα στοιχειώδη της διοικητικής υπευθυνοτητας…….φυσικά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι….και προς τα κατω

Σχολιάστε