Θάλεια Καραμητσοπούλου: “Δρόμοι και Νύχτες” – Ένα νέο Ποριώτικο βιβλίοσάρωση0003Σχολιάζει:  ο ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ –

 

Άνοιξη… Οι  πεταλούδες πετούσαν  τρελά…

Οι πασχαλιές έμεναν μόνες…

Το αγέρι χάιδευε τα κύματα…

Το φεγγάρι κυνηγούσε τη νύχτα…

Ο ήλιος ζέσταινε τις ψυχές…

Ο Θεός κοιτούσε…

 

Με τέτοιους στίχους  αρχίζουν  τα  27 ποιήματα της  Θάλειας  Καραμητσοπούλου, που περιλαμβάνονται  στο πολύ όμορφο πρώτο βιβλίο της, με τον τίτλο  «Δρόμοι και Νύχτες».

Είναι γεγονός  αναμφισβήτητο  ότι η  τάξη του 1963 στο Γυμνάσιο Πόρου έβγαλε παιδιά με καλλιέργεια, με κουλτούρα, με πνεύμα, με ανησυχίες πολιτισμικές, με ευαισθησίες και με ταλέντα. Το οφείλουμε κατά κύριο λόγο στους πολύ καλούς καθηγητές μας. Από αυτή την πλευρά υπήρξαμε τυχεροί. Τους αφιερώνουμε τα μικρά μας  έργα.

Η συμμαθήτρια  Θάλεια βάζει ακόμα μια πινελιά  στο  εκδοτικό έργο των άλλων Ποριωτών που ασχολήθηκαν με τη λογοτεχνία  με,  εξ ολοκλήρου  δικά τους,  πρωτότυπα έργα.

Αυτό ειλικρινά θέλει πολύ θάρρος, διότι η Θάλεια έγραψε αυτό το βιβλίο μόνο και μόνο από αγάπη  στο γράψιμο και γιατί το γράψιμο, όπως λέει στον πρόλογό της,  είναι ένα φως στην ψυχή της, κάτι σαν εντολή Θεού που της  κάνει παρέα και τη βοηθάει να νιώθει όμορφα και  να είναι καλά.

Στους στίχους της Θάλειας δεν υπάρχει τίποτα εξεζητημένο, ψεύτικο, προσποιητό, βαλτό, ψευτοκουλτουριάρικο, σκόπιμο, υστερόβουλο, ιδιοτελές. Υπάρχει μόνο αγνότητα.

Αυτό είναι σπουδαίο πράγμα γιατί δεν το βρίσκεις πια πουθενά και σίγουρα δεν το βρίσκεις στην έκδοση βιβλίων. Πάει, έχει τελειώσει. Σήμερα  οι άνθρωποι δεν αναζητούν πια αξίες, αλλά προφανώς οι αιώνιες αξίες ψάχνουν να βρουν  ανθρώπους.

Μόλις διάβασα τους στίχους της Θάλειας , πριν ακόμα βγει το βιβλίο στον αέρα, ένιωσα να παίρνω  μιαν  απάντηση και  στους δικούς μου προβληματισμούς.  Όταν βλέπω πχ να κυκλοφορούν δεκάδες  χιλιάδες  τίτλοι κάθε φορά και ανάμεσα σε αυτούς και κάποια  κείμενα  που  δεν  έχουν καμία τύχη  επειδή οι εμπνευστές είναι  έξω από τα κυκλώματα, πιάνω τον εαυτό μου να λέει: Πού πας, ρε Καραμήτρο;

Κι όταν  κάποιες εκδόσεις γίνονται ακόμα και … best sellers, παρά το ότι  δεν είναι τίποτα άλλο από μεγάλες ανοησίες  – δηλαδή  πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μας – τότε   ξαναλέω στον εαυτό μου:  Πού ξαναπάς,  ρε  ξανά- Καραμήτρο;

Αλλά  τότε  ξαφνικά έρχεται, σαν κεραυνός εν αιθρία,  μια απλή λέξη από ένα νέο ποιητή και σε καθηλώνει. Και τότε έρχονται και άλλες ατάκες και σου δίνουν κουράγιο.

Ατάκες, όπως:

> Του Reiner Maria Rilke- «Γράμματα σε ένα νέο ποιητή». Βυθίσου στον εαυτό σου και αναζήτησε την αιτία που σε κάνει να γράφεις. Αναρωτήσου. Θα πέθαινες αν σου απαγόρευαν το γράψιμο; Αν πεις ναι, τότε πλάσε τη ζωή σου σύμφωνα με αυτή την ανάγκη…

>Του Derek Walcott – βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας 1992. Η ποίηση είναι η ομορφιά του μυαλού. Αυτό που λέμε ποιητής δεν υπάρχει. Υπάρχει ένας άνθρωπος που γράφει στίχους  και ίσως μια μέρα γράψει  και κάτι που μπορεί να  είναι καλό.

> Nancy Horton, My poem.  My poem wrote me today,  δηλαδή το ποίημά μου με έγραψε σήμερα… (Εννοεί πως δεν  έγραψε η ποιήτρια το ποίημα, αλλά το ποίημα έγραψε την ποιήτρια!)

Και άλλες ατάκες όπως:

>Η ποίηση έχει εραστές, δεν έχει αγοραστές.

>Μη λυπάσαι τον ποιητή που δεν έχει Κοινό, αλλά το Κοινό που δεν έχει ποιητή.

>Υπάρχουν ανάμεσά μας ποιητές που δεν έχουν γράψει τίποτα και άλλοι,  που έχουν γράψει τόμους και δεν είναι… τίποτα.

>Και τέλος, όποιος βάζει τις  γνήσιες δικές του σκέψεις στο χαρτί δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά κυρίως έχει την υποχρέωση να τις δώσει να διαβαστούν.

>Και αν με το γράψιμό σου κατάφερες να συγκινήσεις έστω και έναν άνθρωπο, έχεις πετύχει.

Το πρώτο βιβλίο τής Θάλειας είναι μια πανέμορφη έκδοση που θα αρέσει πολύ. Είναι ωραίο και σε εμφάνιση με την καλαίσθητη  σελιδοποίηση,  γραφιστική επιμέλεια  και το δημιουργικό σχεδιασμό του εξωφύλλου του γνωστού πια  στον Πόρο γραφίστα Γιώργου Πολίτη και της συζύγου του Μαριαστέλλας  Βαρούνη, με Ποριώτικη καταγωγή.

Η Θάλεια μάς τίμησε με τις ομολογίες της και  μάς εμπιστεύτηκε τις εξομολογήσεις της, θεωρώντας  δικούς της ανθρώπους, όλους όσους προέρχονται από το νησί που την ενέπνευσε, εκεί  που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το  πανέμορφο κι αγαπημένο νησί  από όπου ξεκινήσαμε όλοι μας: Τον Πόρο.

Και όπως έγραψε ο μεγάλος Άγγλος Ποιητής  T.S Eliot,

We shall not cease from exploration.

And the end of all our exploring

will be to arrive where we started

and know the place for the first time.

δηλαδή

Δεν θα πάψουμε την αναζήτησή μας.

Και το τέλος αυτής της αναζήτησης

θα είναι να φτάσουμε εκεί που ξεκινήσαμε

και να γνωρίσουμε το μέρος αυτό, για πρώτη μας φορά.

Ας κλείσουμε  αυτή την αναφορά  στο πρώτο βιβλίο της  Ποριώτισσας  Θάλειας Καραμητσοπούλου, με την τελευταία στροφή  από το  τελευταίο ποίημα αυτής της μικρής μα αγνής  και  γνήσιας ,  δικής της ποιητικής  συλλογής:

 

Πάλι καλά που ακούω  κάθε αυγή

τα κελαηδίσματα των πουλιών, να διώχνουν

τους εφιάλτες αυτής της άδικης ζωής.

Δείχνουν πως το νερό δεν στέρεψε

κι ότι κυλάει ακόμα.

Δόξα τω Θεώ…[]

ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
Comments (20)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Μανιάτης says:

  Συγχαρητήρια αξίζουν στην αγαπητή Θάλεια για την πρωτοβουλία της να συνθέσει, αλλά και να εκδόσει τα ποιήματά της σε ένα μικρό, μα καλαίσθητο βιβλίο, όπου ανάμεσα στα λυρικά της συναισθήματα που εκφράζουν οι στίχοι της, ακτινοβολεί και την αγάπη της για ”τον Πόρο της καρδιάς της”, όπως η ίδια μας αποκαλύπτει.
  Συγχαρητήρια επίσης και στον φίλο Άρη Αντάνη για τον γλαφυρό, όσο και περιεκτικό σχολιασμό του.
  Η Θάλεια ολοκλήρωσε την πρωτοβουλία της προσφέροντας αντίτυπα του βιβλίου της και στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη για να γίνει και ευρύτερα γνωστό και διαθέσιμο.
  Της εκφράζουμε και για αυτό τις θερμές μας ευχαριστίες.
  Γιάννης Μανιάτης

 2. Άρις Αντάνης says:

  Εγώ θέλω να ευχαριστήσω πολύ το Μπάμπη Κανατσίδη, που μας δίνει βήμα να ανταλλάσσουμε μηνύματα και απόψεις, μας ενημερώνει με τα άρθρα του και τα ρεπορτάζ για το νησί μας τον Πόρο και προβάλλει τα μικρά και ασήμαντα έργα μας, σαν να επρόκειτο για… αριστουργήματα.
  Μπάμπη σε ευχαριστώ δημοσίως εκ βάθους καρδίας,
  Με εξαίρετη τιμή
  Άρις Αντάνης

 3. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΑΤΣΙΔΗ ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
  ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ,ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΗΔΑ ΣΑΣ.
  ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ. ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.

 4. ποπη μεθενιτη says:

  ενημερωστε μας για τον εκδοτικο οικο του βιβλιου

 5. Angela Makri Dekoulou says:

  Θα ήθελα να συγχαρώ πραγματικά τη Θάλεια, που πήρε επιτέλους την απόφαση να δημοσιεύσει κάποια από τα πολύ ωραία ποιήματά της και να την ευχαριστήσω για αυτό. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κο Σωτήρη Μπουλντούμη που την εμψύχωσε και την βοήθησε σε αυτή την έκδοση. Να συγχαρώ τον Γιώργο Πολίτη και την σύζυγό του Μαριαστέλλα Βαρούνη για την εκπληκτική δουλειά τους στο γραφιστικό και δημιουργικό έργο τους και τέλος,αλλά όχι τελευταίο, να συγχαρώ τον Άρι Αντάνη για τον φιλικό χρόνο που αφιέρωσε στην επιμέλεια και διόρθωση του κειμένου. Οι αγνοί και γεμάτοι συναίσθημα στίχοι της θάλειας, σε συνδιασμό με την εξαιρετική δουλειά όλων των συμμετεχόντων στην έκδοση, έχουν σαν αποτέλεσμα όταν τελειώνεις αυτό το βιβλίο να αισθάνεσαι ότι κρατάς στα χέρια σου ένα μικρό μπουκάλι με ακριβό άρωμα. Και πάλι συγχαρητήρια!!!

 6. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΤΖΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ
  ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ.
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ

 7. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ says:

  ΓΙΑΓΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΣΥΚΙΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΓΙΑΓΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΑΝ ΦΥΛΑΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΖΩΗ ΜΟΥ! ΜΑΚΑΡΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΕΣΥ!

  ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ Η ΕΓΓΟΝΟΥΛΑ ΣΟΥ
  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ

 8. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  Γλυκειά μου Βίκη πρώτα απ΄όλα να σε έχει ο θεός γερή και αν θέλεις κάτι να γίνει θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει.Θέλω να αγαπάς ότι έχει σχέση με την μάθηση κι εγώ ακόμα διαβάζω και μαθαίνω. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.να είσαι πάντα καλά. Να είσαι ευτυχησμένη και ήρεμη.
  Σ΄αγαπώ πολύ, πιο πολύ πιο πολύ.

 9. […Περπατούσα και όνειρα έκαναν το νούμερό τους
  και χανόντουσαν στο πέσιμο της αυλαίας…]

  Ο παραπάνω στίχος που είναι απόσπασμα από το ποίημα της κας Θάλειας με τίτλο “Φοίνικες” ήταν που πυροδότησε τη φαντασία μας. Μας βοήθησε, σε μεγάλο βαθμό, να συλλάβουμε και εμείς με τη σειρά μας, τις απαραίτητες εικαστικές συνθέσεις του υπέροχου πνευματικού της πονήματος.
  Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στην κα Θάλεια που κατάφερε να εξωτερικεύσει όμορφα και γοητευτικά κομμάτια από τον εσωτερικό της κόσμο, και να τα μοιραστεί, αποτυπώνοντάς τα μέσω της ποίησης.
  Μέσα από αυτές τις γραμμές θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Άρι Αντάνη που είναι πάντοτε δίπλα μας και που επιμελήθηκε με φροντίδα και αγάπη, όλα τα ποιήματα της έκδοσης της πρώτης ποιητικής συλλογής της κα Θάλειας.
  Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και ευχόμαστε να είναι “καλοτάξιδο”!

 10. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ says:

  ΡΕ ΜΑΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΙΓΚΙΝΙΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ,ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ.Σ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΞΙΕΣ….ΟΣΟ ΜΠΟΙ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΡΕ ΜΑΝΑ ΤΟΣΟ ΨΥΧΗ ΕΧΕΙΣ,ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ, ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ..ΜΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ Η ΒΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΘΑΛΕΙΑ- ΜΑΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.ΑΠΛΑ ΝΙΩΘΩ ΣΙΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΜΑΝΑ.ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ…..Σ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ Υ.Γ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ ΣΟΥ.

 11. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ζεστά σας λόγια.Χαίρομαι που σας άρεσαν οι στίχοι μου κι έγιναν αφορμή να ξεκινήσει
  η φαντασία. Αλλά εάν δεν είσαστε πραγματικοί καλλιτέχνες δεν θα γινόταν ένα τόσο όμορφο και κομψό βιβλίο, αγαπητοί μου Γιώργο και Μαρίαστέλλα. Θερμά συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ πολύ.

 12. Σωτήρης Μπουλντούμης says:

  Φίλη μου Θάλεια, δέξου για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήριά μου για τα όμορφα ποιήματα που μας χάρισες. Την εκτίμησή μου για τη δουλειά σου την ξέρεις. Σου την έχω εκφράσει πολλές φορές, άλλωστε, από κείνο το καλοκαίρι, όταν διάβασα το ποίημά σου για το λεμονοδάσος κι ένιωσα πως βρίσκομαι μπροστά σε ποιητική φλέβα χρυσού. Με ικανοποίηση τώρα είδα και τους καρπούς της. Είδα μπουμπούκια που έγιναν τριαντάφυλλα, απλές λέξεις που μετουσιώθηκαν σε εικόνες γεμάτες νοσταλγία, ρομαντισμό, έρωτα, ανθρώπινο πόνο και αναζήτηση, Κι αν αυτό είναι τελικά η ποίηση, μπορώ να πω ότι τα κατάφερες καλά. Μας ταξίδεψες στους “στοχασμούς των κυμάτων” σου, περιπλανηθήκαμε στα “περιθώρια των ονείρων μας”, νιώσαμε τη χαρά και την ερημιά του έρωτα στο “ποδοβολητό της πραγματικότητας” και το ηδονικό φιλί της αγάπης στα χείλη μας. Με συνεπήρε ο ενθουσιασμός κι έγραψα περισσότερα απ’ όσα συνηθίζω. Αλλά…
  Ουκ εν τω πολλώ το ευ.
  Σου στέλνω τις ευχές μου και περιμένω την καινούργια δουλειά σου.
  Σωτήρης Μπουλντούμης

 13. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον εκδότη μου κ. Σωτήρη Μπουλντούμη . Χίλια ευχαριστώ για την συμπαράσταση, και την αγάπη σου.Οθεός να μας έχει όλους καλά κι ότι μπορούμε θα κάνουμε πάντα με γνώμονα το καλό και την αγάπη.
  Είμαι εξαιρετικά συγκινημένη. Ταπεινά ευχαριστώ.

 14. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  ΓΙΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΓΛΥΚΑ ΛΟΓΙΑ…ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ.ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
  Η ΒΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΘΑΛΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ.ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΩΝΩ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΑ, ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ, ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΣΤΟ,ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.

 15. ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΧΡΗΣΤΟΥ says:

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ!Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

 16. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ says:

  ΓΙΑΓΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΙΓΚΙΝΟΥΜΑΙ!ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΕΙΕΡΩΣΩ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ

  ΑΧ! ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟ ΓΕΛΑΣ! ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΖΕΙ! ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ! ΑΧ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!

 17. FANI BAKOPOULOU says:

  Αδελφή μου, μας συγκίνησες όλους με το βιβλίο σου και τα τόσο αντανακλαστικά ποιήματά σου που επιτέλους μας εμπιστεύτηκες και δημοσίευσες. Σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς.Τα ποιήματά σου είναι η αληθινή Θάλεια, που τόσα χρόνια ήταν χαμένη σε ρόλους αταίριαστους. Χαίρομαι πολύ για σένα και τώρα ένα πράγμα μόνο με ανησυχεί.Πώς θα αντέξεις τόση αγάπη που εκδηλώνεται μπροστά σου από όλους μας? Τα παιδιά σου, την εγγονή σου,τους γνωστούς και φίλους σου. Τί λόγια αγνά και δάκρυα αληθινά αυτός ο Νεκτάριος,τί γλυκές κουβέντες από την εγγονή σου και την νύφη σου, τί θαυμασμός και σεβασμός από τους φίλους σου. Τώρα χρειάζεσαι περισσότερο κουράγιο απ’ότι να πάρεις την απόφαση να τα δημοσιεύσεις.Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ κι αυτή η σκρόφα όλο φυραίνει…

 18. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΗ , ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Μ΄’ΑΓΑΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟ
  ΣΗ.ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ Η ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ .ΤΗΝ ΔΙΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙΣ. ΑΓΑΠΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.

 19. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΗ ΠΟΥ Σ’ ΑΡΕΣΕ Η ΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΟΗΜΕΝΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ
  ΣΤΟ’ ΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΗΝ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
  ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
  ΠΟΥ ΞΕΣΠΩ ΣΕ ΚΛΑΜΑΤΑ.
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

 20. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

  ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ, ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ,ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ ΜΟΥ, ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΙΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΣΗ.
  Σ’ ΑΓΑΠΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

Σχολιάστε