Η ”προφητεία των βατράχων” στο Συγγρού…Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού έγινε η προβολή της οικολογικής ταινίας ΄΄Η προφητεία των βατράχων΄΄ του Ζακ – Ρεμί Ζιρέρ, η υπόθεση της οποίας έχει ως εξής:
Ένας νέος κατακλυσμός αρχίζει να πέφτει πάνω στη Γη με πρωτοφανή ορμή. Μόνο μια μικρή ετερόκλητη ομάδα, η οποία καθοδηγείται πολύ δυναμικά από το Φερντινάν, το σημερινό Νώε, κατορθώνει να αψηφήσει τα στοιχεία της φύσης που μαίνονται. Άνθρωποι και ζώα παρασύρονται στη δίνη μιας τρελής περιπέτειας…
Η ”προφητεία των βατράχων” είναι μια συγκλονιστική ιστορία που ξανασυναντά το μύθο της Κιβωτού του Νώε. Οι βάτραχοι, αντιμέτωποι με το γεγονός που απειλεί σοβαρά τα περισσότερα έμβια όντα, αποφασίζουν να πατήσουν τον προαιώνιο όρκο σιωπής τους απέναντι στους ανθρώπους.
Η προβολή της ταινίας έγινε με πρωτοβουλία του Φροντιστηρίου Γαλλικής Γλώσσας στον Πόρο της κ. Μαρίνας Κουνεζή σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτιστικής Δράσης και Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία και παραχώρησε την ταινία, ως νόμιμη κάτοχος των δικαιωμάτων της. Η υλοποίηση της προβολής γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Πόρου.
Σχολιάστε