Η ποριώτικη εκπροσώπηση της Greek Sails στην έκθεση του ΒελγίουIMG_2184Ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, η μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού του Βελγίου, το φεστιβάλ σκαφών “Belgian Boat Show”, το οποίο φιλοξενείται στο Χεντ (Gent) του Βελγίου, τα διήμερα 8-10 & 14-16 Φεβρουαρίου.

Στη φετινή έκθεση υπάρχει ποριώτικο ενδιαφέρον, καθώς το νησί εκπροσωπείται – άτυπα- από την εταιρία Greek Sails της οικογένειας Κουβαρά.

Στο περίπτερο της εταιρείας  κυριαρχεί μια μεγάλη φωτογραφία του Πόρου και οικοδέσποινες είναι οι κυρίες Cecile Geeurickx – Κουβαρά της Greek Sails και Daisy De Troetsel η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί μας με το σκάφος καταμαράν «Ουρανός», ενώ μέσα στο έτος θα προσθέσει ακόμη ένα καταμαράν στο νησί μας.

Το περίπτερο του Πόρου, αποκαλείται «η μικρή Ελληνική ταράτσα» (Het Grieks terrasje) από τους επισκέπτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον Πόρο από το θρυλικό Ρολόι που δεσπόζει στη μεγάλη φωτογραφία.

Στο περίπτερο διανέμονται μπροσούρες από τον Πόρο και χάρτες του ΕΟΤ.

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Greek Sails ένα μικρό πάρτι με κρασιά «Σκούρα» και ελληνικούς μεζέδες.

IMG_2181Ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που μας  μεταφέρει από την επικοινωνία της με τους επισκέπτες η κα  Geeurickx – Κουβαρά «Οι ιστιοπλόοι τουρίστες λατρεύουν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όταν έρχονται από την Κροατία, όπου βρίσκονται οργανωμένες μαρίνες, οι οποίες είναι ακριβές και στερούνται της ατμόσφαιρας των ελληνικών νησιών» μας λέει και συνεχίζει «Πολλοί προτιμούν τη χαλαρότητα και την ανοργανωσιά της Ελλάδας καθώς θεωρούν ότι είναι πιο «ζεστά» και αυθεντικά. Προτιμούν να δένουν σε μικρά χωριά και να έρχονται άμεσα σε επαφή με την τοπική κουλτούρα, παρά να βρίσκονται σε οργανωμένες απρόσωπες μαρίνες».

Συμπερασματικά, η παρουσία της εταιρείας, του νησιού και γενικότερα του θαλασσίου τουρισμού στην Ελλάδα, πήγε πάρα πολύ καλά και τα μηνύματα που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι από την επαφή τους με τον κόσμο, ήταν ενθαρρυντικά.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μπάμπης Τσούκας says:

    Ενα μεγάλο ευχαριστώ τουλάχιστον αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω στην οικ.Κουβαρά η οποία μέσω των πρωτοβουλιών να λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς εκθέσεις κάνουν γνωστό το νησί μας και τονώνουν με τον θαλάσσιο τουρισμό την τοπική αγορά και κοινωνία μας.Ας μιμηθούν και άλλοι τοπικοί φορείς και ιδιώτες και κυρίως ας οργανωθεί και ας ξυπνήσει ο δήμος επιτέλους διαθέτοντας για τον τουρισμό χρόνο διάθεση και χρήμα γιατί αυτά είναι ανταποδοτικά και απαραίτητα για την επιβίωση του πανέμορφου νησιού μας και δικής μας.

Σχολιάστε