Η Περιφέρεια Αττικής στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της ΜόσχαςΜε απόλυτα θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB 2017 (8 – 12 Μαρτίου). Η συμμετοχή αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Προβολής για την τετραετία 2016 – 2020, με στόχο την παρουσίαση στο ευρύ και εξειδικευμένο κοινό της έκθεσης, των πολλαπλών δυνατοτήτων που προσφέρει η Αττική για ολιγοήμερες αλλά και πολυήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία, παρατηρείται αύξηση των τουριστικών ροών από τη γερμανική αγορά προς την Ελλάδα, ενώ έντονο ενδιαφέρον διαπιστώθηκε φέτος και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, για τον τουρισμό της Αττικής.

Πυρήνας του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Προβολής 2016 – 2020 της Περιφέρειας Αττικής είναι η παρουσίαση της Αττικής ως αυτοτελούς προορισμού, ικανού να κρατήσει το τουριστικό ενδιαφέρον όλες τις εποχές του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω προγραμματισμένων συναντήσεων με τουριστικούς φορείς, εκπροσώπους των ΜΜΕ και επαγγελματίες του τουρισμού, τόσο από την αγορά της Γερμανίας όσο και τη διεθνή αγορά, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες παρουσιάσεις των προορισμών και των δυνατοτήτων της Αττικής, που περιλάμβαναν ειδικές παρουσιάσεις του πολιτιστικού και θαλάσσιου τουρισμού της Αττικής, της ιδιαίτερης γαστρονομίας της και των θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρει, ενώ παράλληλα δίνονταν πληροφορίες και πλούσιο έντυπο και ψηφιακό υλικό στους επισκέπτες.

Η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε Θέματα Τουριστικής Προβολής κα Ελένη Δημοπούλου δήλωσε σχετικά: «Μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία αποκομίζουμε για την τουριστική σεζόν που ξεκινά με βάση τα στοιχεία και τον παλμό που εισπράξαμε από την έκθεση ITB 2017. Συνεχίζουμε σταθερά να προβάλλουμε την πλούσια γκάμα τουριστικών προϊόντων της Αττικής και τα γνωστά brand names που ήδη διαθέτει, προωθώντας επιπλέον τουριστικούς προορισμούς με μεγάλη δυναμική για το γερμανικό κοινό, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ελευσίνα, τον Μαραθώνα, την Αθηναϊκή Ριβιέρα κ.ά.».

Στη Μόσχα

Σταθερή και φέτος στην παρουσία της στη ρωσική αγορά, η Περιφέρεια Αττικής μετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα (14 – 16 Μαρτίου) ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική στον επισκέπτη και να γευτούν μερικά από τα τοπικά προϊόντα.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της (2017 – 2020), είναι η ενημέρωση της ρωσικής αγοράς, για τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού και η Αττική Ριβιέρα.

Η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση MΙΤΤ 2017 αφορούσε διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως τις θαλάσσιες δραστηριότητες, την τοπική γαστρονομία, τα πολιτιστικά δρώμενα κ.ά., που μπορούν να περιλαμβάνονται σε ένα ολιγοήμερο ταξίδι διακοπών (short break) στην Αττική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για όλες τις προτιμήσεις και δυνατότητες των επισκεπτών.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού κα Ελένη Δημοπούλου δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το γραφείο του ΕΟΤ Μόσχας αλλά και από συνεργάτες μας επαγγελματίες και δημοσιογράφους του τουρισμού στη Μόσχα, η ζήτηση (προκρατήσεις) για τη χώρα μας και για την Αττική κινείται σε διψήφιο ποσοστό».

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής συνεργάστηκαν και πρότειναν στην ελληνική πρεσβεία, το προξενείο και τον ΕΟΤ στη Μόσχα, ενδιαφέρουσες δράσεις για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας (Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2018).
Σχολιάστε