Η ομάδα Experimento παρουσιάζει την παράσταση “Lemon” στο Γαλατά – Μια απίστευτη ιστορία ενός πιανίσταΤο “Lemon” σε παραγωγή της ομάδας Experimento και διασκευή-σκηνοθεσία της Γεωργίας Τσαγκαράκη είναι η απίστευτη ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό.

Πρόκειται για μία παράσταση που παρουσιάζεται πότε στη στεριά και πότε στη θάλασσα, σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς.

To “Lemon” θα παρουσιαστεί στο κτήμα Κλάδος (Γαλατάς Τροιζηνίας) το Σάββατο 18.05 σε πρωτότυπη συνθήκη μέσα στο χώρο διαλογής και συσκευασίων των λεμονιών.

Προπώληση Viva: https://www.viva.gr/ tickets/theatre/periodeia/ lemon/

 

Για την παράσταση, γράφει η Τόνια Καράογλου στο athinorama.gr

«Κανείς δεν είναι τελειωμένος, αν έχει μια καλή ιστορία να διηγηθεί» ακούγεται νωρίς στην παράσταση και, σίγουρα, ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Γιώργος Δρίβας έχουν μια τέτοια πολύ καλή ιστορία. Η –γνωστή από τη μεταφορά της στον κινηματογράφο– βιογραφία του Αλεσάντρο Μπαρίκο για τον πιανίστα που γεννήθηκε και πέθανε πάνω σε ένα ατμόπλοιο χωρίς ποτέ να πατήσει στεριά, γίνεται μια ευρηματική παράσταση για δύο ηθοποιούς.

Η σκηνοθέτις (η οποία υπογράφει και την ωραία διασκευή) καθοδηγεί τους ερμηνευτές σε μια ζωηρή αναπαράσταση μιας βαθιάς ανθρώπινης ιστορίας, με την ενέργειά τους να πλημμυρίζει τη σκηνή και το σωματικό χιούμορ να εναλλάσσεται με στιγμές περίσκεψης και εσωτερικότητας. Φροντισμένη σε λεπτομέρεια, η παράσταση εκμεταλλεύεται στο έπακρο το χώρο και ξετυλίγεται ωραία γύρω από το πιάνο, που χρησιμοποιείται πολλαπλώς. Η πολλά υποσχόμενη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας μάς ακολουθεί και μετά τη λήξη της, σαν να μας ρωτά: εσείς ποιο φόβο σας δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε;
Σχολιάστε