Η νεολαία των Σκανδιναβικών χωρών ψάχνει λόγους για να έρθει στην Ελλάδα08-norwegian-and-swedish-football-fans-girlsΗ εν δυνάμει τουριστική πελατεία για την Ελλάδα από τις Σκανδιναβικές χώρες υπολογίζεται από έρευνα σε 8 εκατομμύρια, τετραπλάσια, δηλαδή, από τα 2 εκατ. Σκανδιναβών, που υποδέχεται τώρα. Ομως, για να διευρύνει η χώρα μας το μερίδιό της στη Σκανδιναβική αγορά πρέπει να γίνει ελκυστική στους νεαρούς Σκανδιναβούς (ηλικία 18-34), καθώς μέχρι τώρα η κυρίαρχη ομάδα τουριστών προέρχεται από τις ηλικίες άνω των 50 (και μάλιστα από τις γυναίκες 50+), να προωθήσει τον τουρισμό πολυτελείας, τα city breaks και άλλες μορφές τουρισμούς εκτός θερινής σεζόν.

Το συμπέρασμα αυτό αναδεικνύει έρευνα, που παρουσιάστηκε σήμερα, της εταιρίας Related για τη θέση και την εικόνα της Ελλάδας στις τέσσερις αγορές της Σκανδιναβίας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της North Events, ενόψει της 2ης έκθεσης GRECLAND PANORAMA, που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015 στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο Ericson Globe.

Από τη σημερινή εκδήλωση ξεχώρισε, επίσης, η αναφορά των εκπροσώπων τουρ οπερέιτορ της Σκανδινναβίας ότι εφέτος αναγκάσθηκαν τον Ιούλιο και Αύγουστο να ακυρώσουν πτήσεις στους καθιερωμένους προορισμούς ελλείψει διαθέσιμων κραβατιών στα ξενοδοχεία, όπως και η διαπίστωση ερευνών για την ικανοποίηση των πελατών τους από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με τα ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κω, Κρήτη και Σάμο να βρίσκονται στην πρώτη 5άδα.

Την έκθεση GRECLAND PANORAMA, μοναδική αποκλειστικά για την Ελλάδα, εκθείασαν όλοι οι ομιλητές,  οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουρ οπερέιτορ της Σκανδιναβίας και των ελληνικών επαγγελματικών φορέων. Θερμά λόγια για την έκθεση ακούσθηκαν και από τον πρόεδρο του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου κ.Σαρακάκη, ο οποίος γνωστοποίησε ότι στις 15 Οκτωβρίου το Επιμελητήριο οργανώνει ελληνοσουηδικό φόρουμ, με έμφαση στον τουρισμό και με κεντρικό ομιλητή την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας…

Διαβάστε όλο το άρθρο στο Saronic Magazine
Σχολιάστε