Η Μαρία Ρεπούση για εξαίρεση του ελέγχου ΚΤΕΟrepΑνακοίνωση με θέμα την «Εξαίρεση του ελέγχου ΚΤΕΟ των Ι.Χ στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και άλλων νησιών του Αργοσαρωνικού» εξέδωσε η Βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ κ. Μαρία Ρεπούση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την έκδοση της οδηγίας 2014/45/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο των μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκούμένων τους. Πρόκειται για μία υπόθεση που λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα των νησιών του Αργοσαρωνικού για την οποία έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για πάνω από ενάμιση χρόνο.
Τον Μάιο του 2013 καταθέσαμε αναφορά για αναστολή του κανονισμού υποχρεωτικού ελέγχου ΚΤΕΟ για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού και έκτοτε παρακολουθήσαμε στενά την υπόθεση αυτή στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η παρούσα οδηγία θεσπίζει ελάχιστες απαιτήσεις για ένα καθεστώς περιοδικού τεχνικού ελέγχου των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Τα κράτη μέλη μπορούν να εξαιρούν από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας τα οχήματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε μικρά νησιά ή αραιοκατοικημένες περιοχές. Η ρύθμιση αυτή επιτρέπει την εξαίρεση των νησιών του Αργοσαρωνικού από τον υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Κυρία Ρεπούση με αυτή την ιδεολογία θέλετε να κυβερνήσετε?
  Εχετε σκεφτεί ότι τα οχήματα των κατοίκων των νησιών βγαίνουν και στην εθνική οδό και ότι ένα ανασφαλές όχημα είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τον ιδιοκτήτη του αλλά και στους άλλους οδηγούς?
  Η μεταφορά δε του οχήματος να περάσει από ΚΤΕΟ στοιχίζει ελάχιστα μπροστα στα προβλήματα που δημιουργεί το ατύχημα.

 2. Πάνος Θεοχάρης says:

  Άντε και να καταλάβω το πρόβλημα στα Αντικύθηρα.

  Για τους υπόλοιπους όμως η εξαίρεση είναι τραγική και μόνο για τα ψηφαλάκια….

  Στον Πόρο ένα σημαντικό ποσοστό δικύκλων αλλά και ΙΧ είναι επικίνδυνα σαπάκια….

Σχολιάστε