Η Μαρία Ευθυμίου για τον Ιωάννη Καποδίστρια (βίντεο)Με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία της Καθηγήτριας Ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου στον Πόρο, την Κυριακή 5 Μαΐου (7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου/Β’ Δημοτικού) αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα Πεμπτουσία μια 20λεπτη ομιλία της με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Ευθυμίου αναπτύσσει εισήγηση στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου του Λευτέρη Παπακώστα, με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας – Ένας κυβερνήτης για την Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018  στη «Στοά του Βιβλίου».

Αξίζει να δείτε το ολιγόλεπτο αυτό βίντεο – στο οποίο υπάρχουν αναφορές και για τον Πόρο – για να αντλήσετε γνώση για τον χαρακτήρα, τον τρόπο διακυβέρνησης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, πριν δολοφονηθεί.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο ΒΙΝΤΕΟ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ POROSNEWS ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2019, ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ, ΠΟΡΟΥ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΞΙΟΤΙΜΗΣ κας Μαρίας Ευθυμίου.
  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.
  ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΣΤΟ ΙΧ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΜΑ ΣΥΧΝΕΣ, ΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΕΚ ΠΟΡΟΥ
  arimari@otenet.gr

Σχολιάστε