Η λίστα Λαγκάρντ και η σύνθεση του ΤΑΙΠΕΔΤην αποδοχή της παραίτησής της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (TAIΠΕΔ) ζητεί με επιστολή της η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2011 (N. 3986/2011), στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.
Να θυμίσουμε πως από τον περασμένο Αύγουστο, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας, μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα λιμάνια του Πόρου και της Ύδρας.

Στην επιστολή της προς τη διοίκηση του Ταμείου, η κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι αστήρικτη η δημόσια μνεία του ονόματός της αναφορικά με την υπόθεση της τράπεζας HSBC.
Η τραπεζική κατάθεση που διατηρεί, αναφέρει στην ίδια επιστολή, είναι νόμιμη και συνιστά περιουσία της ιδίας και του συζύγου της, αναφέρει.
Ωστόσο, για να μην αμφισβητηθεί η ομαλή λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και για να διευκολυνθεί η διοίκησή του, υποβάλλει την παραίτησή της.
Η κ. Παπακωνσταντίνου είχε τοποθετηθεί στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου στις 20 Σεπτεμβρίου, ως νομική σύμβουλος.
Σχολιάστε