Η Ιερά Μητρόπολη Υδρας στο πλευρό των μαθητών για τις σχολικές τους εκδρομέςmitropolitisΟι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τι σημαίνει πενθήμερη σχολική εκδρομή.

Θυμόμαστε τις εκδηλώσεις που διοργανώναμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα για αυτές τις εκδρομές. Τη χαρά που νιώθαμε όταν συγκεντρώναμε τελικά τα απαραίτητα χρήματα και δεν χρειαζόταν να βάλουμε λεφτά από το χαρτζιλίκι μας για τις πέντε μέρες που περιμέναμε με τόση λαχτάρα στην Τρίτη Λυκείου.

Οι μαθητές της τρίτης Λυκείου Ύδρας, βρήκαν τον ευεργέτη τους σε αυτή την προσπάθεια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, παρέδωσε στις 5 Μαρτίου, επιταγή 3.000 ευρώ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου Ύδρας για τα έξοδα της εκδρομής τους στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Υδρας, καλεί και τους μαθητές των υπολοίπων σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως να απευθύνονται στον Μητροπολίτη για την ενίσχυση και των δικών τους εκδρομών.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Υδρας έχει ως εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ετέλεσε την 5η Μαρτίου ε.έ εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας* την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία διά τούς μαθητάς της Γ΄τάξεως Λυκείου Ύδρας, και ομίλησε εμπνευσμένα.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή του  Λυκείου, Φιλόλογο κ. Σταύρο Γούναρη είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας εις το Κέντρο Νεότητος* να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο ο οποίος  συζήτησε εκτενώς με τα παιδιά τα γεγονότα των ημερών μας* και αναφέρθηκε και σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους νέους.

* Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε εις τους μαθητάς Τραπεζική επιταγή 3.000 Ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της πενθημέρου εκδρομής εις Θεσσαλονίκη.*

Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο ο οποίος συγκινημένος τους ετόνισε πως πάντοτε θα στέκεται δίπλα τους και θα προσεύχεται για την πρόοδό τους.

Οι μαθητές και των υπολοίπων σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως μπορούν να απευθύνονται στον Μητροπολίτη για την ενίσχυση και των δικών τους εκδρομών».
Σχολιάστε