Η “Δύναμη Ενότητας” για τους κοινόχρηστους χώρουςΗ παράταξη της μειοψηφίας “Δύναμη Ενότητας” εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου, ως απάντηση στο δελτίο τύπου του Δήμου Πόρου για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Πόρου για το 2018 και μετά: 

 

“Μετά από το απαράδεκτο, εμπαθές και όπως πάντα διχαστικό για τον Τόπο μας δελτίο τύπου του Δήμου που διαστρεβλώνει την αλήθεια, οφείλουμε με υπευθυνότητα να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα θέματα που αφορούν την παραχώρηση κοινόχρηστων χωρών στα καταστήματα για το 2018 και μετά.

Στις 13-12-17 η παράταξη της πλειοψηφίας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για το θέμα αυτό η οποία δεν τηρούσε το γράμμα αλλά ούτε και το πνεύμα του νόμου.
Ένας από τους στόχος τους, όπως αποδείχθηκε, ήταν μέσα απ αυτήν να εκπληρώσουν προεκλογικές τους υποσχέσεις απέναντι σε πολιτικούς φίλους, ευτελίζοντας το θεσμό της Δημοτικής Αρχής που πάνω απ όλα πρέπει να τον χαρακτηρίζει η ισονομία και η αντικειμενικότητα.

Η απόφαση αυτή, 234/2017, μετά από τον έλεγχο νομιμότητας που ζήτησαν να γίνει 9 πολίτες, ο Επαγγελματικός Σύλλογος και Δημοτικοί Σύμβουλοι , κρίθηκε παράνομη για αρκετούς και ουσιαστικούς λόγους, από την αρμόδια για τον έλεγχο νομιμότητος υπηρεσία και επεστράφη στον Δήμο προκειμένου να εκδοθεί καινούργια.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ;
Κάτι που δεν έχει γίνει στο ποτέ στο Πανελλήνιο!!!
Στις 3-4-2018 ΜεγάληΤρίτη, έφεραν ξεχωριστά!!! να ψηφιστούν οι παραχωρήσεις για τα καταστήματα που έχουν σχέση (μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενείας) με τέσσερους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής τους!!!
Δηλώνοντας παράλληλα ότι για όλα τα άλλα καταστήματα θα προσέφευγαν στην δευτεροβάθμια επιτροπή με την βεβαιότητα ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Στην πορεία όμως άλλαξαν ΠΟΡΕΙΑ!
Και αντί να προσφύγουν στην δευτεροβάθμια επιτροπή όπως μας είπαν, στις 2-5-2018, ένα μήνα μετά (τυχαίο;) έφεραν προς ψήφιση κατακερματισμένα σε 12 θέματα τους Κ/Χ που αφορούσαν τα υπόλοιπα καταστήματα, όπου βέβαια η μεροληψία και το πολιτικό μίσος περίσσευαν.
Γεγονός που ακόμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης τους κ. Δόσκαρης αναγνώρισε και διαφοροποιήθηκε.

ΕΔΩ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
Η παράταξη μας, επειδή η ρύθμιση αυτή χαρακτηρίστηκε ως «κανονιστική πράξη» δηλαδή τοπικός νόμος, στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε σύμφωνα με τον νόμο δυο μόνο επιλογές:
Ή να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει συνολικά.
Δηλαδή δεν μπορούσε να κάνει σύμφωνα με τον νόμο δική της πρόταση.

Σε περίπτωση δε που διαφωνούσε και αυτό υπερψηφίζονταν, τα καταστήματα για αυτό το καλοκαίρι πρακτικά δεν επρόκειτο λόγω του χρόνου που απαιτείται να έπαιρναν άδεια, με ότι αυτό μπορούσε να σημάνει για τους επαγγελματίες.

Έτσι λοιπόν με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου και των επαγγελματιών που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα καταστήματα τους ανοιχτά, ψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας, εξηγώντας εγγράφως την θέση και τις επιφυλάξεις μας και καθιστώντας τον Δήμαρχο αποκλειστικά υπεύθυνο, κάτι που απεδέχθει, για την ορθότητα των απαράδεκτων χειρισμών ενός θέματος που από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα καμία Δημοτική Αρχή και ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Το δελτίο τύπου του Δήμου όμως, που εκδόθηκε 12 μέρες μετά την απόφαση!, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει:

Ή πανικό μπροστά στην κατακραυγή των επαγγελματιών, οι οποίοι γνωρίζουν τα όσα έγιναν και γιατί έγιναν, αφού γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον μικρό μας Τόπο,

Ή να φοβούνται ότι με τον απαράδεκτο, ανεύθυνο και με σκοπό χειρισμό τους, θα υπάρξει πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις και κατ επέκταση στους επαγγελματίες του Νησιού μας.

Ευχόμαστε να είναι μόνο το πρώτο γιατί αλλιώς οι ευθύνες που θα έχουν είναι βαριές και το πρόβλημα που θα δημιουργήσουν, πολύ μεγάλο.”

Δείτε απόσπασμα του Δημοτικού Συμβουλίου και τον διάλογο για το θέμα:
Σχολιάστε