Η Δούρου καταγγέλει “ανθρώπους του Σαμαρά” ότι μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλήςdourou-660_3Την προκλητική και απαράδεκτη απόφαση των γενικών γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Γιώργου Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα (σ.σ. και οι δύο “άνθρωποι του Σαμαρά”, σχετικά με τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής, καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής να βάλει τέλος στο αποτυχημένο status quo διαχείρισης  σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή.

Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της ΟΕΔΑ Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής. Η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου έχει επανειλημμένως τονίσει ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή».

Αυτή τη σαφή βούληση,  η οποία έχει τη στήριξη των πολιτών της Αττικής, αποφάσισε να αγνοήσει προκλητικά ο διορισμένος τον Ιανουάριο του 2014 γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας. Πρόκειται για τον ατυχήσαντα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο το 2012 από τη συγκυβέρνηση στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τον Ιανουάριο του 2014 στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Στη δε θέση του στη γενική γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου διορίστηκε με κυβερνητική απόφαση ο στενός του φίλος και συνεργάτης του, Γιώργος Διδασκάλου, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση των δύο διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση γγ των αποκεντρωμένων διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου, συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

http://www.aftodioikisi.gr/
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Kon says:

  Η Δουρου ειναι 10 μήνες περιφεριαρχισα…
  Εκλέχτηκε λέγοντας ότι εχει προγραμμα για τα σκουπίδια…
  10 μήνες μετά!!! Μαθαίνουμε ότι ΘΑ κάνει ενα διεθνές συνέδριο Που ΘΑ εκφέρουν γνώμες για το τι πρέπει να γίνει με τα σκουπίδια….;
  Κόστος συνεδρίου 60000!!!
  Κύριοι με 50000 είχαμε στο πορο υδατοδρομιο…
  Ενώ η Δουρου κάνει αντιπολίτευση στην ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…
  Περαστικά μας… This is NAPOLI

 2. Mpampis says:

  Ποτέ δεν είχε πρόγραμμα για τα σκουπίδια η Δούρου.

  Το πρόγραμμα της ήταν ότι δεν θα δεχθεί το πρόγραμμα των άλλων.

  Στο θέμα με τα σκουπίδια απλά πήγαμε πολλά πολλά χρόνια πίσω, και σε κάποια στιγμή θα πληρώσουμε τις συνέπειες πολύ ακριβά.

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Η Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει προεκλογικά ότι θα παγώσουν τις μεταφορές σκουπιδιών, τόσο από άλλες περιφέρειες στην Αττική, όσο και από άλλες χώρες στην Ελλάδα. Το εφαρμόζουν, λοιπόν. Και καλά κάνουν. Βόλτες θα κάνουμε τα σκουπίδια; Ή θα τα πετάμε στην αυλή του γείτονα…. λίγος πολιτισμός δεν βλάφτει!

Σχολιάστε