Η γυναίκα από τα Μέθανα που έζησε έγκλειστη 20 χρόνια μέσα σε στάβλοMethana-_Kostalexi-700x386Η γνωστή ιστοσελίδα “Μηχανή του Χρόνου” ρίχνει ξανά φως, σε μία υπόθεση που το 1981 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Αύγουστος 1981. Μετά από καταγγελίες ιδιωτών, οι αρχές εντόπισαν μέσα σε στάβλο ενός σπιτιού στην Κυψέλη Μεθάνων, μια εξαθλιωμένη γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα. Ήταν η Κωνσταντίνα Μαλτέζου Λάμπρου, που ζούσε στο σκοτάδι για 20 χρόνια. Το σώμα της ήταν γεμάτο πληγές, τα μαλλιά της ήταν κουρεμένα κοντά και φορούσε μόνο ένα κουρέλι. Η «φυλάκισή» της στο στάβλο την είχε μετατρέψει σε αγρίμι και στις πρώτες φωτογραφίες που την τράβηξαν, με δυσκολία ξεχώριζε κάποιος το φύλο της. Ήταν μια ακόμη υπόθεση εγκλεισμού, όπως συνέβη με την Ελένη από το Κωσταλέξι, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η «Ιουλιέτα» των Μεθάνων

Η Κωνσταντίνα Μαλτέζου Λάμπρου έγινε γνωστή ως η «Ιουλιέτα των Μεθάνων», εξαιτίας μια ερωτικής ιστορίας που είχε στα νιάτα της με έναν νέο. Οι δικοί της όμως δεν είπαν ποτέ το «ναι» και ο έρωτας τους, έμεινε ανεκπλήρωτος και έρμαιο στα πικρόχολα σχόλια της τοπικής κοινωνίας. Η Λάμπρου τελικά κλέφτηκε με τον αγαπημένο της και επέστρεψε στα Μέθανα ως νύφη. Τότε της κόλλησαν το παρατσούκλι «Ιουλιέτα» και αντιστοίχως «Ρωμαίος» στον άνδρα της. Παρά το γεγονός ότι η σχέση των δύο νέων πέρασε από «χίλια κύματα» μέχρι να παντρευτούν, μετά από λίγο καιρό χώρισαν λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων». Η Λάμπρου επέστρεψε στο σπίτι της στην Κυψέλη Μεθάνων. Εκεί -όπως έγραφε ο Τύπος της εποχής- αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά, από τις ανύπαντρες αδερφές της. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήταν σκιά του εαυτού της. «Μόνη της διάλεξε τη φυλακή της, μόνη της κλείστηκε στον στάβλο», δήλωναν στις εφημερίδες οι αδερφές της….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-gineka-apo-ta-methana-pou-ezise-egklisti-20-chronia-mesa-se-stavlo-meta-apo-erotiki-apogoitefsi-i-kinonia-tin-apokalouse-koroideftika-ioulieta-ke-i-aderfes-tis-apofasisan-na-tin-prostatefsoun/
Σχολιάστε